Van lokale start-up tot succesvol financieel adviesbureau: Een diepgaand gesprek met Joan Beek

12 oktober 2023 11:48

Van lokale start-up tot succesvol financieel adviesbureau: Een diepgaand gesprek met Joan Beek

"We hebben ambitieuze plannen voor de komende vijf jaar”

Financieel advies kan soms een ingewikkeld web lijken, en velen vinden het een uitdaging om de complexiteit ervan te doorgronden. Buro philip van den hurk, onafhankelijk financieel adviesbureau, is gevestigd in onze stad met een vestiging in Eindhoven. Met zo’n zestig medewerkers is het één van de grotere onafhankelijke adviesbureaus. Het maakt er zijn missie van om dit financiële web te ontrafelen en doet dat met heldere ideeën over wat een goed advies inhoudt.

Recent is het bedrijf uitgeroepen door de brancheorganisatie VVPOnline, tot het beste particuliere adviesbureau van Nederland. Een goede reden om ze op te zoeken. We hadden het genoegen om met Joan Beek, de directeur van het bedrijf, te spreken over hun ontstaan, groei en toekomstplannen.

De oorsprong

“Buro philip van den hurk begon circa tien jaar geleden een samenwerking in Arnhem met een klein team met een duidelijke visie: financiële planning toegankelijk en begrijpelijk maken voor mensen die meer wilden dan eenvoudig standaard advies” legt Joan Beek uit. “Het financiële landschap kan ondoorzichtig zijn en we wilden een verschil maken door onze klanten op een open en transparante manier te benaderen en tegelijkertijd een hoge advieskwaliteit te hanteren.”

Cruciale momenten

Wat begon als een lokale start-up is nu een gerenommeerd bedrijf met een uitgebreid dienstenpakket. Op de vraag naar de kritische momenten die hebben bijgedragen aan hun succes, antwoordt Joan Beek: “Een van de sleutelmomenten was toen we besloten ons te specialiseren in financiële planning als basis voor alle adviezen. Dit gaf ons een unieke positie in de markt want we onderscheidden ons daarmee van de grote ketens en banken die iedere klant in een standaard product proberen te passen. Ook investeerden we vroeg in digitale technologie om onze dienstverlening te verbeteren, waardoor we efficiënter en flexibeler konden opereren.”

Op de vraag of er ook grote bedreigingen zijn geweest antwoord Joan “De financiële crisis die de meeste mensen nog vers in het geheugen ligt en de corona-crisis zijn twee perioden geweest waarbij gelijktijdig de groei van het bedrijf terugliep en onze relaties onze adviezen meer dan nodig hadden en we vaak het verschil hebben kunnen maken door oplossingen te bieden die hen voor grote problemen heeft behoed.”

Focus op kwaliteit

Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, van hypotheekbegeleiding tot bijvoorbeeld complexe planning van schenkingen en erfenissen, maar ze staan vooral bekend om hun persoonlijke benadering. “Wat ons onderscheidt, is de manier waarop we ons richten op de specifieke behoeften van onze klanten. We maken financiële planning begrijpelijk én haalbaar omdat het voor ons een manier is om de relatie en zijn of haar wensen in het leven daadwerkelijk te begrijpen, ook bij een starter die voor de eerste keer koopt zorgen we dat we een oplossing bieden die rekening houdt met de toekomst” zegt Joan Beek.

Uitdagingen en kansen

In een wereld van constante verandering en toenemende concurrentie, is aanpassingsvermogen essentieel. “We blijven flexibel en proactief. De financiële wereld is zeer dynamisch en we moeten voortdurend op de hoogte zijn van de nieuwste trends en regelgeving. Concurrentie is voor ons geen bedreiging maar een kans. Het daagt ons uit om onszelf continu te verbeteren.” Over regelgeving die steeds strenger wordt, heeft hij een duidelijke mening: “Uiteindelijk is het allemaal bedoeld om de klant te beschermen tegen de cowboys in deze markt en dat is goed; de bonafide bedrijven kunnen zich prima aanpassen aan deze regels. Zolang de klant er bij gebaat is, zijn wij tevreden.”

Buro philip van den hurk geeft advies op allerlei gebieden die te maken hebben met particuliere financiën en daar horen verschillende onderwerpen bij. “Alles wat voor iemand impact heeft op zijn leven en op de een of andere manier met geld heeft te maken is relevant. Je kunt behalve hypotheken, wat iedereen direct noemt, dan ook denken aan manieren om je pensioen te verbeteren of te sparen of beleggen voor een doel ver in de toekomst. Maatregelen nemen om te zorgen dat je problemen voorkomt bij overlijden, werkloosheid of als je kinderen allemaal willen gaan studeren.” Joan Beek vervolgt “en verzekeringen doen we ook, dat is een typische vraag die van onze relaties is gekomen; omdat het voor mensen logisch is om te combineren hebben we dat ook toegevoegd aan ons aanbod.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het bedrijf is zich zeer bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat uit zich met name in de rol die het speelt in de particulier advieswereld. “We organiseren informatieavonden over financiële onderwerpen, geven elk kwartaal een gratis nieuwsbrief uit met actuele onderwerpen en doen veel aan opleiden van jongeren die aan het vak willen ruiken” benadrukt Joan Beek. ”Dat opleiden betekent soms dat we er een nieuwe collega bij krijgen maar vaak is het voor mensen een opstapje naar een eigen carrière.”

Toekomstvisie

“We hebben ambitieuze plannen voor de komende vijf jaar”, deelt Joan Beek. “Naast het uitbreiden van onze diensten willen we voor meer interactie met onze relaties zorgen én ons team versterken. De behoeften van onze klanten staan altijd voorop en we streven ernaar om hen op elke mogelijke manier te helpen.”

Conclusie

In een tijd waarin financiële onzekerheid alomtegenwoordig is, komt een betrouwbare financiële partner als geroepen. Met hun klantgerichte aanpak en voortdurende streven naar verbetering en innovatie, staat buro philip van den hurk in de voorhoede van financieel advies en dienstverlening in onze gemeenschap.

“Financieel welzijn is meer dan alleen het hebben van geld; het is een instrument voor een beter leven. Wij zijn hier om onze klanten te helpen dat instrument optimaal te gebruiken,” concludeert Joan Beek.

Buro philip van den hurk is een goed voorbeeld van hoe een bedrijf met een heldere visie, een focus op kwaliteit en een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid kan uitgroeien tot een belangrijke onafhankelijke speler. En zoals Joan Beek het verwoordt: “We zijn er nog lang niet. We hebben meer te doen, en we zijn enthousiast over wat de toekomst ons zal brengen.”

Met deze gedrevenheid en heldere visie heeft buro philip van den hurk zeker een mooie toekomst voor de boeg. En wie weet, misschien bent u de volgende die van hun expertise gebruik zal maken om uw financiële dromen te verwezenlijken. «

Maak een afspraak met Buro philip van den hurk in Eindhoven of Arnhem

Tekst: Diederik Klaassen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.