USG wil mismatch arbeidsmarkt door coronacrisis aanpakken

25 november 2020 14:53

USG wil mismatch arbeidsmarkt door coronacrisis aanpakken

De stewardess die thuis zit moet snel worden omgeschoold naar verpleegkundige en de buschauffeur wil tijdelijk aan de slag in de transportsector. Om dat te realiseren introduceert USG Restart ‘Grow On’, een initiatief om de mismatch op de arbeidsmarkt door de coronacrisis aan te pakken.

Door de coronacrisis hebben veel bedrijven in Nederland een groot aantal medewerkers die niet actief ingezet kunnen worden. Aan de andere kant komen organisaties in de techniek, zorg, ICT en het onderwijs mensen tekort.

Via Restart Grow on worden werknemers begeleid, indien nodig omgeschoold en vervolgens door middel van bemiddeling door één van de labels van het USG-netwerk gekoppeld aan een nieuwe werkgever. Tijdelijk of vast.

Mismatch arbeidsmarkt

Bedrijven met een overschot of juist tekort aan personeel of banen kunnen bij USG Restart terecht. De eerste stap is een inventarisatie van de wensen, competenties en drijfveren van werkgevers en medewerkers. Op basis daarvan wordt een advies gegeven over de best passende vervolgstap. Na het advies start de omscholing en krijgen mensen de kans om te werken en leren in een nieuwe branche. Er zijn diverse BBL trajecten voor omscholing tot bijvoorbeeld verpleegkundige, leerkracht primair onderwijs, elektromonteur, installatiemonteur en operator. De laatste stap is de bemiddeling naar werk. Hiervoor werken alle labels van USG People samen.

Bemiddeling- en omscholingstraject

Marion van Happen, COO van USG People: “Toen eerder dit jaar vanwege de pandemie Nederland tot stilstand kwam, hebben we vanuit de kracht van al onze labels de propositie Grow On ontwikkeld. Hiermee willen we de pauzeknop van de arbeidsmarkt halen. Dit helpt uiteindelijk zowel werknemers, werkgevers als de overheid. We durven zelfs te stellen dat we met Grow On voor iedere werknemer een bemiddeling- en omscholingstraject kunnen ingaan. Vast of tijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan een stewardess die de stap willen zetten naar verpleegkundige of buschauffeurs die tijdelijk in de transportsector gaan werken.”

Lees ookOm- en bijscholing is de (enige) oplossing voor herstel arbeidsmarkt

Positieve reacties

USG Restart zit naar eigen zeggen inmiddels aan tafel bij grote werkgevers om met Grow On passende oplossingen te vinden voor hun personeel. De eerste reacties zijn positief. Werkgevers herkennen de problematiek en zijn enthousiast over het maatwerk en menselijke traject dat USG aanbiedt, zo stelt USG.

USG Restart

USG Restart verzorgt outplacement- of re-integratie trajecten en heeft veel ervaring met jobcoaching, detachering en verschillende diensten rondom het thema duurzame inzetbaarheid. USG Restart is onderdeel van USG People Nederland.

Bron: www.flexmarkt.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.