Uitvaartland.nl: Alles om een uitvaart betaalbaar te maken

9 februari 2024 10:03

Uitvaartland.nl: Alles om een uitvaart betaalbaar te maken

Een exclusief interview met Leon Schouten, de oprichter van Uitvaartland.nl

De traditionele uitvaartwereld is aan het veranderen. Transparantie, toegankelijkheid en persoonlijkere uitvaarten zijn belangrijke veranderingen ten opzichte van een aantal jaar geleden. Een van de mensen die deze veranderingen omarmt, is Leon Schouten, eigenaar van Uitvaartland.nl.

Uitvaartbranche toe aan modernisering

"Uitvaartland.nl is geboren uit de overtuiging dat de uitvaartbranche toe is aan modernisering, transparantie en lagere prijzen", legt Leon Schouten uit. Het online platform biedt een schat aan informatie over betaalbare uitvaartdiensten en producten. Alles op één toegankelijke en overzichtelijke locatie. Een radicale verschuiving van de versnipperde en soms ondoorzichtige benadering die de traditionele uitvaartbranche kenmerkt. Zo is het via Uitvaarland.nl o.a. mogelijk om online lijkkisten te kopen die binnen 6 uur worden bezorgd. Iets wat een aantal jaar geleden nog ondenkbaar was.

Mindset veranderen

Natuurlijk, het lanceren van het platform bracht uitdagingen met zich mee. "Een van de grootste obstakels was het doorbreken van de traditionele mindset binnen de uitvaartbranche zelf", erkent Leon. Veel Nederlanders kiezen nog voor traditionele uitvaartondernemers die bij de nabestaanden thuis komen om alles te bespreken. Wij bieden de mogelijkheid aan om een uitvaartondernemer in te schakelen die alleen op afstand hulp biedt. Een soort uitvaartcoach.

Reacties van consumenten

Hoe reageren consumenten op deze nieuwe benadering? "De reacties zijn tot nu toe zeer positief geweest", glimlacht Leon. Mensen waarderen dat we meedenken vanuit de gedachte van de nabestaanden. Ze willen geen 10.000 euro meer betalen voor een uitvaart en zien online nu dat het veel goedkoper kan.

Toekomstplannen

Maar Leon en zijn team rusten niet op hun lauweren. "We blijven streven naar verdere innovatie en verbetering van ons platform", verzekert hij. Van het toevoegen van meer producten in onze webshop tot het ontwikkelen van tools en om mensen te helpen bij het plannen van een persoonlijke uitvaart. Het uiteindelijke doel? Uitvaartland.nl uit laten groeien tot het platform in de uitvaartbranche, waar consumenten altijd terecht kunnen voor eerlijke informatie en ondersteuning.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.