Twee belangrijke zakelijke verzekeringen uitgelegd

11 juni 2024 12:51

Twee belangrijke zakelijke verzekeringen uitgelegd

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Uitzoeken welke verzekeringen handig zouden zijn voor je bedrijf, is iets waar je daardoor waarschijnlijk niet aan toekomt. Daarbij is het aanbod aan zakelijke verzekeringen ook groot, waardoor het tijd kost om deze een voor een door te spitten. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen we je in dit artikel wat meer over twee specifieke verzekeringen: de goederenverzekering en de zakelijke opstalverzekering. Doe er je voordeel mee!

Goederenverzekering

De eerste verzekering waar we het over gaan hebben, is de goederenverzekering. Deze verzekering is vooral relevant voor bedrijven die hun geld verdienen door voorraad in te kopen en weer door te verkopen. Met de goederenverzekering bescherm je je bedrijf namelijk tegen de financiële gevolgen van schade aan je voorraad.

Stel je voor dat je een webshop runt en je voorraad grotendeels onverkoopbaar raakt door waterschade in je opslag. Zo’n situatie kan het einde van je bedrijf betekenen. Je hebt veel geld geïnvesteerd in je voorraad, maar dat kun je er niet uithalen, want de voorraad is niet meer te verkopen. Tegelijkertijd kun je geen nieuw geld verdienen, omdat je geen geld hebt om nieuwe voorraad in te kopen.

Met een goederenverzekering krijg je in zo’n geval een vergoeding van je verzekeraar voor de geleden schade. Met deze vergoeding kun je snel weer nieuwe voorraad inkopen en ben je binnen niet al te lange tijd weer operationeel.

Zakelijke opstalverzekering

De tweede verzekering die we bespreken is relevant voor ondernemers die hun bedrijf runnen vanuit een eigen bedrijfspand. Je denkt er waarschijnlijk liever niet over na, maar je loopt iedere dag het risico dat er schade ontstaat aan het pand. Bijvoorbeeld door extreem weer zoals harde wind, regen of hagel. Of door zaken als brand, bliksem of een ontploffing. De kosten van zulke schade kunnen al snel behoorlijk oplopen.

Met een zakelijke opstalverzekering bescherm je je bedrijf tegen die kosten. Bovendien zorg je ervoor dat je bedrijf niet te lang uit de running is. Raakt het bedrijfspand beschadigd, dan gaat je verzekeraar namelijk op zoek naar een vervangend pand waar vanuit jullie tijdelijk kunnen werken. Lukt dat niet of niet snel genoeg, dan gaat je verzekeraar een bepaald huurbedrag betalen aan je bedrijf. Dankzij die huur komt er toch maandelijks wat geld binnen, ondanks dat er niet gewerkt kan worden. Op die manier kan je bedrijf de rekeningen blijven betalen, want schade of geen schade, rekeningen blijven binnenkomen. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.