Sla de wachtlijst voor een netverzwaring over

18 augustus 2023 11:14

Sla de wachtlijst voor een netverzwaring over

Congestie op het elektriciteitsnet is niet alleen een probleem voor netbeheerders en energieleveranciers, maar ook voor ondernemingen die afhankelijk zijn van een stabiele stroomvoorziening. Net als een file op de snelweg voor opstoppingen zorgt, kan congestie op het elektriciteitsnet leiden tot vertragingen en verstoringen in de bedrijfsvoering. Wil je upgraden? Dan kom je op een jarenlange wachtlijst. Stop met wachten en verdiep je in de batterijwereld.

Voordelen batterij

Met een batterij loop je geen risico bij stroomuitval, je bedrijf schakelt over naar het eigen opslagsysteem en blijft doordraaien. Ook vlak je de pieken af in je energieverbruik en omzeil je de wachtlijst voor een netverzwaring bij je netbeheerder, want een batterij is een directe buffer om de capaciteit van je aansluiting te vergroten. Ook financieel gezien is een batterij aantrekkelijk, zeker nu het salderen geen verdienmodel meer is en er zelfs kosten in rekening worden gebracht. Bovendien kun je met een batterij energie voor lage tarieven inkopen en op een piekmoment verkopen.

Kiwatt Batterij

Kiwatt biedt energieopslagsystemen van 30kWh tot 800kWh en biedt zakelijk Nederland direct de mogelijkheid om de capaciteit van de netaansluiting te vergroten. Zo spelen zij in op een groeiend probleem bij ondernemers die meer netcapaciteit nodig hebben voor hun bedrijfsprocessen. Door slimme algoritmes weet de Kiwatt batterij precies wanneer hij moet laden/ontladen en wordt dit proces afgestemd op de behoeften van de klant. Hiervoor heeft Kiwatt diverse profielen ontwikkeld, want het ene bedrijf wil opgeslagen energie maximaal verbruiken in de ochtend, een andere organisatie heeft ’s nachts machines draaien. Om tot het juiste profiel te komen verdiept Kiwatt zich eerst in het energieverbruik met een eigen ontwikkelde berekentool.

Eenvoudig uitbreiden

Dat netcongestie effect heeft op het bedrijfsleven weten we al een hele tijd, maar dat de oplossing zo eenvoudig kan zijn weet nog niet iedereen. Met Kiwatt ben je bovendien heel flexibel richting de toekomst omdat het een modulaire batterij is. Dat betekent dat je eenvoudig kan opschalen in capaciteit en voor je bedrijfsontwikkeling niet meer afhankelijk bent van de netbeheerder.

Lees meer informatie op www.kiwatt.nl, neem direct contact op via info@kiwatt.nl en volg ons via LinkedIn.

Naar alle berichten van Kiwatt B.V. terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.