Sim only, dit is hoe het werkt

6 oktober 2020 11:28

Sim only, dit is hoe het werkt

Sim only hier en sim only daar, het is een term die je steeds vaker terug hoort komen. Op radio, televisie en internet zijn er diverse providers die mensen aan het overhalen zijn voor een sim only abonnement. Maar wat is het eigenlijk? Hoe werkt het precies? En op welke manier kan het zorgen voor een besparing op jouw maandelijkse kosten? We geven in dit artikel wat meer informatie.

Wat sim only precies is

Een sim only abonnement is niets meer dan een abonnement zonder dat daar een telefoon bij zit. Enkele jaren geleden was het namelijk zo dat providers je een telefoonabonnement aanboden en daar zou een ‘gratis’ telefoon bij zitten. Natuurlijk wist jij als slimme consument best wel dat je er zelf voor betaalde.

Maar er is wat gedoe over geweest en providers zouden consumenten hebben misleid. Tegenwoordig is dit allemaal anders geregeld. Natuurlijk kun je nog steeds een telefoon afnemen bij een provider. Je kunt direct het bedrag betalen voor het volledige toestel, maar je kunt ook een koop op afbetaling doen. Je betaald dan maandelijks een bedrag aan de provider voor het toestel. Het is in feite vergelijkbaar met hoe het vroeger ging, maar het verschil zit hem erin dat het nu exact duidelijk is hoeveel je maandelijks voor je toestel betaald.

Heeft iedereen tegenwoordig een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is dus gewoon een regulier abonnement, in feite heeft iedereen tegenwoordig dus een sim only abonnement afgesloten. Toch kan het lonen om eens te gaan vergelijken met de verschillende providers. Want als jij momenteel een abonnement hebt en je betaald ook maandelijks voor je toestel, kan het een flinke besparing opleveren als je niet meer voor je toestel hoeft te betalen. Bekijk ook de sim only veelgesteld vragen eens.

Je provider zal je waarschijnlijk wel gaan benaderen om een nieuw toestel uit te zoeken, maar daar hoef je natuurlijk geen gebruik van te maken. Betaal je nu iedere maand €30 voor je toestel, dan kan dat op jaarbasis flink schelen als je dat niet meer hoeft te betalen. Je moet dan natuurlijk nog wel even verder willen met je huidige toestel.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.