“Ondernemers die niet op social media zitten, hebben een probleem… Je bestaat niet”

28 maart 2024 12:18

“Ondernemers die niet op social media zitten, hebben een probleem… Je bestaat niet”

Arnolda Canrinus eigenaar van Arnolda Virtual Assistant - Social media manager.

De (patat)generatie, geboren tussen 1970 en 1985, weet het vast nog wel… De eerste computer in huis. Je moest inbellen om het internet te gebruiken en je kon niet tegelijk bellen, frustrerend was dat.

Nu, in de 21e eeuw is internet heel normaal en een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven. De papieren versie van de ‘Goudengids’ is er niet meer. Google en Social Media hebben die rol overgenomen waar bedrijven gevonden worden.

Er zijn bedrijven wat geen social media inzet. Dat is een gemiste kans – want mensen kopen en kiezen op gevoel. Social media is dé marketing tool om daarvoor te gebruiken.

Daarbij… de Millennials, de belangrijkste doelgroep van vandaag, zijn hoofdzakelijk online te vinden. Ben je niet vindbaar, dan besta je niet.

De 5 cruciale redenen waarom social media onmisbaar is voor ondernemers:

  1. Als je niet actief bent op social media, loop je het risico nieuwe klanten mis te lopen. Een goed lopend bedrijf met een mooie website komt niet ver zonder de brandstof van social media.
  2. Bedrijven die actief zijn op social media worden meer vertrouwd door mensen. Profielen wat oude berichten bevat, wekt twijfels op hoe serieus je bent. Net zoals een winkel die er van buiten gesloten uitziet, voorbijgelopen wordt.
  3. Op social media kunnen klanten snel vragen stellen, wat ze niet altijd via e-mail zullen doen. Te veel gedoe en kost tijd. Gemak staat voorop.
  4. Het is de perfecte tool om te laten zien wie je bent - wat in sommige branches belangrijk is. De bekende Know-Like-Trust methode: meer hierover lees je hier.
  5. Concurrenten hebben een voorsprong als jouw bedrijf niet actief is op social media. Ze bereiken meer mensen en worden bekender. Het is als een race waar je niet aan deelneemt; stilstand betekent achteruitgang.

Social media is een must je hebt geen keuze meer, het is noodzaak geworden in het bedrijfsleven.

Als je het gevoel hebt dat je niet weet waar te beginnen, dan zijn er hulpmiddelen beschikbaar, zoals het e-magazine “Social Media Showcase” wat je gratis aanvraagt. Dit magazine biedt waardevolle inzichten en tips om je op weg te helpen.

“Ik ga niet met mijn gezicht op social media hoor, wat zullen ze wel niet denken”. Het is de zelfbescherming tegen kritiek en afwijzing. Maar ook angst voor negatieve reacties of verliezen van privacy.

In enkele branches is het juist belangrijk om je gezicht te laten zien. Lees de blog “Angst overwinnen om zichtbaar te zijn op social media” eens. Daarin worden handige tips gegeven.

Samenwerken met een social media manager, zoals Arnolda Virtual Assistant, kan een verstandige keuze zijn. Dit geeft niet alleen financiële voordelen, maar ook een grotere klantenkring via social media.

Arnolda Virtual Assistant

It Hynstewaed 23
8835 XC Easterlittens
Telefoon: 0650563143
Website: https://www.arnolda-virtualassistant.nl
E-mail: arnolda@arnolda-virtualassistant.nl
Instagram: https://www.instagram.com/arnolda.virtualassistant

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.