Noodzakelijke verlenging maatregelen trekt zware wissel op samenleving

1 april 2020 09:29

Noodzakelijke verlenging maatregelen trekt zware wissel op samenleving

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat de coronamaatregelen en daarmee de sluiting van een aantal sectoren worden verlengd tot en met 28 april. Dit heeft een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar is noodzakelijk gebleken. De ondernemersorganisaties hopen dat verlenging bijdraagt aan het in stand houden van de zorg in de IC’s en ziekenhuizen en om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. 'Dat is nu het allerbelangrijkste, met name voor de mensen die getroffen zijn door dit vreselijke virus.' Ook begrijpen de organisaties dat deze omstandigheden een zware persoonlijke wissel trekken op gezinnen, kinderen en bedrijven.

Verantwoord werken

MKB-Nederland en VNO-NCW blijven iedereen oproepen zich te houden aan de 1.5 meter regel: buiten, tijdens de boodschappen en op het werk. 'Zo kan alles wat open is zoveel mogelijk doorgaan op een veilige manier en voorkomen we verdere schade aan de economie en onnodig verlies van werk en inkomen van mensen.' In diverse branches zijn al protocollen voor verantwoord werken, zoals in de detailhandel en bouw en techniek. De hoop van veel ondernemers is natuurlijk dat op een zeker moment gefaseerd, en gebaseerd op de 1,5 meter afstand regel, er al wat sectoren voorzichtig hun deuren zouden kunnen openen op basis van vergelijkbare protocollen.

Regelingen voor ondernemers

Het pakket van maatregelen om bedrijven steun te bieden is, volgens MKB-Nederland en VNO-NCW, met de beste intenties tot stand gekomen. 'Met het kabinet is afgesproken dat we tot verbeteringen en verfijningen kunnen komen waar dat de effectiviteit ten goede komt. Het doel is om faillissementen tegen te gaan, zonder dat dat leidt tot ontslagen en de gang naar de WW. Daardoor kunnen we straks na de crisis weer zo snel mogelijk goed uit de startblokken.'

Coulance en solidariteit

'We blijven iedereen ook vragen om coulance en onderlinge solidariteit. Heb begrip voor elkaars positie en waardering voor de mensen die zorgen dat op veel terreinen de boel kan doordraaien, zoals de schoonmakers, de chauffeurs, de zorgmedewerkers, de supermarktmedewerkers en al die vele anderen.'

Bron: www.mkb.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.