Nieuwe leerroutes bij 'Opleiden op maat'

26 november 2020 09:51

Nieuwe leerroutes bij 'Opleiden op maat'

Inmiddels zijn we een jaar op weg met ons modulaire Opleiden op Maat en hebben we de vaste leerroutes doorontwikkeld en aangevuld. Naast de vaste leerroutes zijn we gestart met een traject waarin de deelnemers hun eigen individuele leerroute op eigen tempo volgen. Hierover lees je meer in dit interview.

De vaste leerroutes bestaan uit beroepsthema’s die voortkomen uit de kerntaken en werkprocessen uit de vernieuwde kwalificatiedossiers.

Nieuw zijn de leerroutes:

  • de driejarige MBO-verpleegkunde voor zij-instromers,
  • de tweejarige MBO-verpleegkunde BBL,
  • de eenjarige Verzorgende IG BBL,
  • de tweejarige verkorte Verzorgende IG/Begeleider MZ BBL.

De beroepsthema’s zijn samen met het werkveld gedefinieerd en ontwikkeld, bijvoorbeeld Methodisch werken, Klinisch redeneren of Werknemerschap. De thema’s zijn vertaald naar levensechte casuïstiek en de inloopcolleges bieden aansluitend ondersteuning om het beroepsthema goed af te kunnen ronden.

Dit onderwijs maakt het voor zowel BOL als BBL mogelijk om met de studentcoach een eigen leerpad te ontwikkelen: wat heb je in huis & waar heb jij extra ondersteuning bij nodig? Zo sluit het optimaal aan bij de landelijke ontwikkeling van een leven lang ontwikkelen en de leereenheden.

Meer informatie

Wil je meer weten over Opleiden op maat, neem dan hier een kijkje.

Bron: gezondheidszorg.rocmn.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.