Iedereen kan meedoen bij de AMC Groep

17 december 2019 09:51

Iedereen kan meedoen bij de AMC Groep

Social Return, werken met mensen die een arbeidsbeperking hebben, hoeft geen drempel te zijn voor werkgevers. Het biedt eerder een kans. Dat is de overtuiging én ervaring van Haico Klerks, directeur van AMC Groep. AMC Groep, onderdeel van ICS Groep, biedt al ruim 40 jaar een breed scala aan facilitaire diensten in met name Midden– en Zuid-Nederland. Dat gebeurt met meer dan 550 gemotiveerde medewerkers. AMC Groep biedt een totaalpakket aan kantoorschoonmaakdiensten, verzorgt bedrijfscatering en specialistische reiniging. Ruim tien procent van het personeel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

Je doet het samen

Haico onderscheidt twee motieven bij opdrachtgevers om in zee te gaan met schoonmakers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Er is een groep die begaan is met een inclusieve samenleving waarin iedereen een kans krijgt om mee te doen. En er is een groep die heel praktisch Social Return inzet, omdat dat een vereiste is bij het verkrijgen van een opdracht. Los van de motieven is Haico blij met de bereidwilligheid van ondernemers: “Social Return doe je niet alleen. Samen met onze opdrachtgevers zetten we een programma op om er een succes van te maken.”

Iedereen kan meedoen

Mensen met een arbeidsbeperking werken veelal overdag. Daar moet in de werkomgeving begrip voor zijn. Daarnaast worden werkzaamheden

vaak opgeknipt om werk voor iemand met een arbeidsbeperking mogelijk te maken. Haico ziet het als voordeel van de schoonmaakbranche dat taken gemakkelijk opgesplitst kunnen worden. “Onze instapdrempel is laag. En het werk maakt het mogelijk om aangepaste werkzaamheden te creëren. Iedereen is welkom en kan bij ons meedoen”, weet hij.

No risk polis

Werkgevers hoeven niet bang te zijn dat ze teveel betalen voor werknemers die een beperkte werkcapaciteit hebben. Er zijn vanuit de overheid verschillende instrumenten beschikbaar om de arbeidsproductiviteit - die vanwege de beperking niet geleverd wordt - te compenseren. Ook kan er soms gebruik worden gemaakt van een no risk polis die werkgevers verzekert tegen het uitvallen van een medewerker. Mensen met een arbeidsbeperking gaan niet alleen op pad. Ze worden in een team van collega’s goed begeleid naar een steeds zelfstandiger functioneren.

TROUW De wettelijke verplichting voor het bedrijfsleven om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ziet Haico als een prachtig instrument om kennis te maken met de doelgroep. Hij ervaart dat huiverige werkgevers hun vooroordelen bijstellen als ze zien dat er goede resultaten worden behaald, ook al wordt er misschien langzamer of anders gewerkt. Het schoonmaken overdag maakt de medewerkers zichtbaar. In veel bedrijven zijn de schoonmakers gewaardeerde krachten. AMC Point Unitmanager Annie Kusters schuift even aan bij het gesprek en vertelt: “Respect voor het schoonmaakwerk is er zeker. Ik werd onlangs nog opgebeld door een opdrachtgever die zo tevreden was over onze medewerkers uit de doelgroep dat hij met Kerst een attentie wil aanbieden.” Volgens haar is er een groep laag opgeleide mensen die ontzettend dankbaar is dat ze (weer) werkend mee mogen draaien in de maatschappij. “In het begin steken we veel tijd in de begeleiding. Na verloop van tijd gaat het lopen en zie ik medewerkers groeien. Ze zijn ook ontzettend trouw.”

Tekst: Paul de Jager

Fotografie: Sharon Willems

AMC GROEP

Einsteinstraat 20

6604 BW Wijchen

Telefoon 024 - 641 42 93

E-mail info@amcgroep.nl

www.amcgroep.nl

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.