Hoe regel je eenzakelijke autoverzekering?

22 november 2022 13:40

Hoe regel je eenzakelijke autoverzekering?

Het zal je maar overkomen: je rijdt met een auto van het werk en plots bots je tegen iets aan. Je probeert het voertuig te repareren, maar helaas; je baan lijkt je niet te hebben verzekerd, dus het kan niet! Naast vette pech is dit uiteraard ook zeer onhandig. Heb je een eigen bedrijf en lijkt het je handig om auto’s te leasen? Dan is het uiterst belangrijk om op hetzelfde moment een goede autoverzekering af te sluiten, zodat dit soort ongevallen jou niet kunnen gebeuren.

De juiste autoverzekering voor jou

Als je al een eigen auto hebt, ben je waarschijnlijk al vrij bekend met het afsluiten van een autoverzekering. Dit is echter een particuliere autoverzekering en dus geen zakelijke. Daarom loont het zeker om nog wat extra onderzoek te doen voordat je besluit een verzekering voor je bedrijfsauto’s af te sluiten. Het kan namelijk een behoorlijk grote fout zijn als je per ongeluk de verkeerde autoverzekering afsluit en hier pas later achter komt.

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?

Als je op zoek bent naar een passende autoverzekering, is het vooral belangrijk om je niet te focussen op de maandpremie alleen. Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor welke zakelijke verzekering het best bij jou past. Om te beginnen is het handig om je kentekenbewijs bij de hand te hebben en het aantal schadevrije jaren te weten. Hierna moet je kiezen welke dekking je wilt. De simpelste zakelijke autoverzekering dekt alleen schade aan anderen, maar door hoger te kijken, vind je uiteindelijk dat ook zaken zoals diefstal en ruitschade vergoed kunnen worden. Heb je dit gedaan? Verplaats dan je aandacht naar de aanvullende dekking, wil je deze wel of niet? Dit zijn een aantal simpele stappen die je kunt nemen om de beste zakelijke autoverzekering voor jouw bedrijf te vinden.

Autoverzekering vergelijken

Heb je het advies hierboven gevolgd en weet je wat je nodig hebt? Dan is het eindelijk tijd om verschillende zakelijke autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Let hierbij voornamelijk op de maand- en jaarpremies. Het kan wel eens gebeuren dat de jaarpremie van dezelfde zakelijke autoverzekering uiteindelijk goedkoper is dan de maandpremie. Eventueel kun je ook nog in gedachten houden dat je kunt profiteren van veilige rijderskorting. Als je eenmaal alles op een rijtje hebt gezet, moet je tenslotte nog goed rekening houden met de voorwaarden! Als je zomaar een zakelijke autoverzekering afsluit zonder deze te checken, kun je nog wel eens voor onvoorziene verrassingen komen te staan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.