Hoe Je Een Zakelijke Lening Effectief Kunt Inzetten

19 januari 2021 12:11

Hoe Je Een Zakelijke Lening Effectief Kunt Inzetten

Een zakelijke lening kan je de mogelijkheid bieden om verder te groeien met jouw bedrijf. Een investering in je bedrijf brengt wel een financieel plaatje met zich mee. Als je er van tevoren voor zorgt dat de investering zo effectief mogelijk ingezet gaat worden, dan zal dit van grote waarde zijn op het rendement van je bedrijf. Hoe doe je dit?

Zorg ervoor dat je een plan hebt. 

Een zakelijke lening geeft mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden. Kijk goed waarom de investering benodigd is en maak hiervoor een plan. Dit vergroot je kansen op succes.

Hier zijn enkele effectieve manieren waar bedrijven externe financiering voor inzetten:

1. Voorraad 

In de rustigste maanden van het jaar is het inslaan van voorraden misschien niet je eerste prioriteit. Echter, kan dit goed een goed moment zijn om na te denken over je voorraadplanning als voorbereiding op het hoogseizoen. Juist deze periode biedt kansen. Bestel je voorraden in het buitenland? Misschien kun je vaste afspraken met leveranciers maken voor de aankomende bestellingen. Zijn de producten niet per se trendgevoelig zijn? Bestel ze een paar maanden eerder dan de concurrenten, wellicht tegen een mooie staffelkorting.

2. Planning van je personeel

Tijdens de drukte rondom de feestdagen heb je wellicht extra personeel moeten aannemen. De relatief rustige maanden geven je dan letterlijk en figuurlijk even adempauze en zijn perfect om een strategisch plan te maken voor het managen van je personeelsbestand in de drukkere maanden. In mei wordt alweer het vakantiegeld uitbetaald en dit is voor veel ondernemers een aanzienlijke kostenpost. Nadenken over hoe je dergelijke uitgaven wilt managen kan zeker geen kwaad!

3. Inventaris  

Heb je wensen voor een verbouwing, renovatie of een uitbreiding? Wil je graag een nieuwe inventaris aanleggen, het behang vervangen of de bedrading netjes wegwerken? Kijk dan bijvoorbeeld naar de vakantieperiodes van je personeel. Dit kunnen goede momenten zijn om veranderingen aan te brengen. Maak er gebruik van!

4. Overbruggingsfinanciering

Er zullen altijd kosten zijn die ervoor zorgen dat het bedrijf draaiende blijft, en het piekseizoen duurt voor de meeste ondernemers geen twaalf maanden. Misschien valt er een kwartaal wel tegen, en heb je een paar maanden te overbruggen om je cashflow op gang te houden. Je kunt er dan voor kiezen om je werkkapitaal voor een paar maanden te verruimen door extra werkkapitaal aan te vragen.

Lees meer

Naar alle berichten van CapitalBox terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.