Grote kans dat jij dit onbewust ook doet: geld negeren

11 augustus 2022 09:23

Grote kans dat jij dit onbewust ook doet: geld negeren

Negeren is het tegenovergestelde van aandacht besteden aan. Tuurlijk, iedereen wil geld, maar alleen willen is niet genoeg. Het is nodig om aandacht te schenken aan belangrijke zaken die met geld te maken hebben. Geld negeren resulteert in GEEN geld genereren. En dat is wat je juist wél wilt wanneer je gaat voor succes. Want, geld is de adem van jouw bedrijf en de basis van onze samenleving. Je kunt ontzettend hard je best doen, maar als je geld negeert en er in je denken negatief over bent, dan hoef je geen positief resultaat te verwachten. Sterker nog: het negeren van geld, staat gelijk aan een levenslange struggle rondom geld. Leer om anders te kijken naar geld, zodat je meer tijd overhoudt en sneller groeit – als bedrijf en als persoon. Lees verder en kom erachter of jij geld ook (onbewust) negeert, door zelfreflectie. 

Wat we leren over geld

De meerderheid van de maatschappij staat ver van geld af. We hebben massaal geleerd: rijke mensen zijn slecht, geld maakt niet gelukkig, geld verdienen is moeilijk, je moet hard werken voor geld, en rijk zijn gaat ten koste van anderen. Of het nou je ouders waren die regelmatig riepen “er groeit geen geld op m’n rug”, of dat je de boodschap hebt meegekregen vanuit de programmering binnen onze samenleving – het heeft geleid tot veel misvattingen over geld onder ons mensen. En wat we niet kunnen bevatten, of waar we misschien zelfs bang voor zijn, dat gaan we uit de weg. Het is raadzaam om jezelf af te vragen: is dit ook wat ik tot nu toe (onbewust) heb gedaan? 

De waarheid

Grappig eigenlijk, dat zo weinig mensen zich afvragen of dat wat we leren wel echt waar is. We laten het ons vormen en we zijn vaak niet bewust van het beperkende effect dat het op ons leven heeft. En of het waar is, die verhalen over geld? Als je het ons vraagt, dan is het antwoord een dikke “nee”, met uitroeptekens. Wij ervaren geld als een prachtig middel dat bedoeld is om in te zetten voor mooie dingen. Denk aan andere mensen helpen, wereldveranderende dingen het leven in blazen, en jezelf vrijheid van tijd geven zodat je kunt doen wat je leuk vindt. Daarnaast geeft geld je de mogelijkheid om bijvoorbeeld gezond te eten, om lokaal en biologisch te kopen, om bij te dragen aan maatschappelijke kwesties, en om in zoveel andere zaken te investeren die belangrijk zijn voor jou. Met andere woorden: geld geeft je de ruimte en middelen om je leven invulling te geven op een betekenisvolle manier.

Verandering begint bij jou

Jij kiest hoe je geld ziet, want jij bent immers de regisseur van jouw leven. Niet je omgeving, niet de media, niet de overheid. Als je dat accepteert en je kiest om de verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen, dan is positieve verandering binnen handbereik. Het vergt educatie om je huidige overtuigingen rondom geld los te laten en om nieuwe denkpatronen eigen te maken. Je moet opnieuw leren over geld, zodat je de kracht van geld begrijpt. Alleen dan kun je succesvol geld verdienen en in alle vrijheid leven. Dan wordt het ondernemen een spel waar je dagelijks veel plezier aan beleefd, in plaats van stress en zorgen. En hoewel de verandering begint bij jou, daar eindigt het niet. Wat zou de impact zijn in het leven van de mensen die jij lief hebt en de doelgroep die jij zo graag wilt helpen, wanneer jij meer en makkelijker geld verdient? Laat het antwoord op die vraag de reden zijn om vandaag een stap in de goede richting te zetten!

Leestips voor groei rondom geld 

Er zijn gelukkig tal van boeken die je helpen met het leren over geld. Wij raden je aan om te beginnen met ‘Rich Dad Poor Dad’ en ‘Think and Grow Rich’. Het eerste boek helpt je om de rol van geld in de wereld en in jouw leven beter te begrijpen. Grote kans dat het negeren van geld, of je het nou onbewust of bewust deed, verleden tijd is na het lezen van dit boek. Dan de tweede titel, die is ideaal om je op weg te helpen naar positieve denkpatronen rondom geld. Beide aspecten, positief denken over geld en geld begrijpen, zijn onmisbaar voor het behalen van succes. Door positiever te denken, zullen er positieve dingen op je pad komen: interessante mensen die je willen helpen, nieuwe ideeën, meer energie, inspiratie om anderen te helpen, en noem maar op. Daarnaast, als je geld leert begrijpen, begin je te snappen hoe je pijplijnen aanlegt waar het moeiteloos doorheen kan stromen, zonder dat jij daarvoor nodig bent. Dát genereert geld. 

Ook een goede leestip: ons gratis E-book “In 10 stappen slimmer ondernemen”. Download het hier en lees het gelijk. Verandering begint hier en nu, als jij ervoor kiest.

https://www.edwinjulia.com/ebook/ 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.