Geld nodig voor je bedrijf? Gebruik sale & leaseback!

17 maart 2022 09:41

Geld nodig voor je bedrijf? Gebruik sale & leaseback!

Heb je snel geld nodig voor je bedrijf en een bedrijfspand in eigen bezit? Dan kan een sale & leaseback een perfecte oplossing zijn om kapitaal vrij te maken!

Sale & leaseback werkt in het kort als volgt; je verkoopt het bedrijfspand, welke je daarna tegen een voordelig tarief kunt terug huren. Na het verstrijken van de leaseperiode koop je het vastgoed onder de afgesproken voorwaarden eventueel weer terug. Het kapitaal dat vrijkomt, kun je gebruiken om dringende schulden te herstructureren. Of voor investeringen in winstgevende projecten die helpen je bedrijf verder te groeien.

Waarom zou je kiezen voor sale & leaseback?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als ondernemer geld nodig hebt voor je bedrijf. Om liquiditeit te creëren is sale & leaseback een veel gekozen oplossing. Vooral in deze tijd waarin banken minder snel (en tegen een hogere rente) een bedrijfskrediet verlenen. Daarnaast is onroerend goed een waardevol bezit van de onderneming, dat vrijwel altijd in waarde stijgt.

Voor wie en wanneer?

Sale & leaseback van je bedrijfspand is een interessante optie voor grote bedrijven maar ook zeker voor MKB ondernemingen. De enige vereiste is natuurlijk dat het bedrijfspand in eigen bezit is. Denk daarbij aan een kantoorpand, horeca gelegenheid of winkelpand. Ook een loods, opslagruimte, garage of showroom behoren tot de mogelijkheden. Over het algemeen geldt dat hoe beter de staat van het pand is, des te interessanter de verkoop. Andere factoren die meespelen bij de verkoopwaarde is het soort gebruik van het pand en de ligging.

De investeerders van WijKopenBedrijven hebben ook interesse in kleinere panden, in tegenstelling tot veel grote maatschappijen. De lijnen zijn kort dus er kan snel geschakeld worden. Ben je benieuwd of jouw bedrijfspand in aanmerking komt voor sale & leaseback en of dit een geschikte oplossing is om snel aan geld te komen voor jouw onderneming? Verspil geen kostbare tijd en neem direct vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Voordelen van een sale en leaseback constructie

Het verkopen van je pand om deze vervolgens te huren en later terug te kopen, heeft de volgende voordelen:

  • Creëren van liquiditeit;
  • Dringende schulden herstructureren;
  • Kapitaal vrijmaken voor investeringen of winstgevende projecten;
  • Minder rente en maandelijkse aflossing in vergelijking met de bank of andere kredietverstrekkers;
  • Eventuele toekomstige vastgoedrisico’s verleggen;
  • Verbeteren van de balanspositie en daarmee de kredietwaardigheid;
  • Fiscaal voordeel;
  • Verkoop van bedrijfspand zonder te hoeven verhuizen.

Bedrijf liever verkopen?

Maakt jouw bedrijf je eigenlijk helemaal niet meer gelukkig? Dan kun je ook je bedrijf verkopen overwegen met je vrijheid als winst! Je kunt dit in één keer doen of kiezen voor een gefaseerde overname. WijKopenBedrijven.nl brengt je direct in contact met een investeerder die je een vrijblijvend voorstel doet voor overname van jouw bedrijf!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.