Een onhygiënische werkplek

3 november 2017 14:46

Een onhygiënische werkplek

40% van de Nederlandse werknemers is niet tevreden over de hygiëne op de werkvloer terwijl dit toch de plek is waar we met zijn allen veel tijd doorbrengen. 20% van de ondervraagden geeft aan dat hun werkruimte niet wordt schoongemaakt, behalve als ze het zelf schoonmaken. Verder wordt bij 20% van Nederlandse werknemers de werkruimte keer één per week schoongemaakt.

Veel bedrijven kampen ook met een te hoog ziekteverzuim, waarbij een schone en hygiënische werkplek kan bijdragen aan het terugdringen van dit verzuim. Een hoog ziekteverzuim kost de werkgever namelijk veel (onnodig) geld. Een vies toilet zorgt voor de meeste irritatie onder werknemers. Externe klanten bezoeken ook uw bedrijf, waarbij de toiletruimte het visitekaartje is.

Een hygiënische toiletruimte draagt bij aan de werknemerstevredenheid, maar ook aan het imago van het bedrijf.

Verder is het belangrijk om de hygiëne van bureau’s en toetsenborden ter sprake te brengen. 40% van de Nederlandse werknemers vind het onprettig als er gewerkt moet worden aan bureau en toetsenbord dat niet is schoongemaakt. De toename van het flexwerken, waarbij we op meerdere locaties werken en steeds minder een vaste werkplek hebben zal dit percentage alleen nog maar doen stijgen. Een onhygiënische werkplek heeft dan ook irritatie tot gevolg, wat ook een negatieve invloed heeft op de productiviteit.

Een ander punt van irritatie kan de persoonlijke hygiëne van collega’s zijn. We vinden het prettig als collega’s hier ook aandacht aan besteden. Soms is hier een gebrek aan waardoor er sprake is van een rook- of zweetlucht. Verder is het hebben van een onfrisse adem een punt van ergernis op de werkvloer.

Iedereen moet rekening houden met de hygiëne op de werkvloer, dit heeft alleen maar voordelen.

CWS

info.nl@cws.com

www.nl.cws.com

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.