Domicilie, virtual office of geregistreerd adres?

14 september 2023 08:52

Domicilie, virtual office of geregistreerd adres?

Een virtueel kantoor in Amsterdam

Je zult misschien denken dat de bovenstaande termen verschillende betekenissen hebben. In de praktijk worden deze termen echter gebruikt voor hetzelfde. Namelijk voor de service van het registreren van een adres bij de Kamer van Koophandel in combinatie met het scannen van inkomende post. Van deze dienst wordt vooral gebruik gemaakt door ondernemers, inclusief ZZP’ers, of door bijvoorbeeld stichtingen.

Overigens kunnen de domicilie diensten sterk verschillen, net als de prijzen. Zo zijn er aanbieders die ook contracten aanbieden inclusief receptionist, vergaderruimte, telefonie, print faciliteiten en werkruimte.

Soms is er verwarring bij de term ‘virtual office’, omdat deze ook wordt gebruikt enkel voor software en technieken om vanuit huis te werken.

De tijd is rijp voor virtuele kantoren

Virtueel kantoor is een markt die een stormachtige ontwikkeling heeft meegemaakt met groeicijfers van wel 20% per jaar, met name in Amsterdam. Het gaat daarbij niet enkel om buitenlandse bedrijven. Ook veel Nederlandse starters en bestaande ondernemingen kiezen voor een virtueel adres.

De redenen voor het gebruik van een virtueel adres door ondernemers zijn heel divers. De tijd lijkt daarbij simpelweg rijp voor dit product. Dit heeft verschillende redenen: technologie voor het op afstand werken heeft zich bewezen met steeds sneller internet, Covid heeft het thuiswerken tot bijna een recht gemaakt, de onroerend goed prijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen.

Technologie is van groot belang bij het thuis werken. Je moet als ondernemer of werknemer eenvoudig en veilig kunnen inloggen bij je werkomgeving. Vergadersoftware moet beschikbaar zijn. Misschien is de internet verbinding nog wel van het grootste belang. Deze moet stabiel zijn en genoeg bandbreedte bieden. Vrijwel alle bedrijven faciliteren hun werknemers hier tegenwoordig in.

Covid heeft er voor gezorgd dat virtual office technieken breed geaccepteerd werden. Voorbeelden zijn vergaderingen via Zoom of Teams, het elektronisch tekenen van documenten en het niet langer aanhouden van een papieren archief. Daarnaast is het één of meerdere dagen per week thuis werken het nieuwe normaal geworden. Zelfs een recht in de zin dat het wordt vastgelegd in CAO’s en beleid op ondernemingsniveau.

De onroerend goed prijzen zijn de laatste jaren in heel Nederland de pan uitgestegen. Amsterdam kantorenmarkt heeft er nog een schepje opgedaan. Dit terwijl de hoofdstad juist een aantrekkelijke locatie is voor veel ondernemers die actief zijn in de financiële dienstverlening.

Amsterdam is daarnaast een stad met een creatief en internationaal imago. Dit straalt positief af op jouw onderneming. Door middel van een virtual office komt een kantoor in Amsterdam binnen handbereik van een grote groep ondernemers.

De voordelen van een virtueel kantoor

Denk eens goed over de voordelen van een onderneming zonder eigen kantoor na. Een virtueel adres bespaart zeer veel huur en inrichtingskosten. Een contract kan voor een korte periode worden aangedaan. Fysieke vergaderruimte, die je maar af-en-toe nodig hebt, kun je eenvoudig per dagdeel boeken en zijn veelal bij de dienstverlening inbegrepen.

De post wordt voor je uit de brievenbus gehaald en gescand. Je kunt dus zelfs je onderneming vanuit het buitenland managen. Virtuele kantoren zijn tegenwoordig op heel veel locaties in Nederlands beschikbaar. Dus kies een locatie met een uitstraling die bij je onderneming past en begin met ondernemen.

Telefoon: 020-7470291
Email: info@abilitiestrust.com

Naar alle berichten van ABiLiTieS Trust | Corporate Services terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.