De voordelen van een mini vaatwasser op het werk

28 november 2022 11:48

De voordelen van een mini vaatwasser op het werk

Op kantoor wordt er natuurlijk lekker koffiegedronken, met zijn allen geluncht en een verjaardag gevierd. Heb je de beschikking over een eigen pantry, dan staat niet iedereen te springen om de afwas te doen. Maak het jezelf en je collega’s dan gemakkelijk en schaf een mini vaatwasser aan. Deze is voordeliger dan een grote vaatwasser, neemt minder plek in en maakt het op werk een stuk prettiger om koffie uit je eigen mok te drinken.

Kantoren hebben geen grote vaatwasser nodig

Een mini vaatwasser is ideaal voor de pantry op kantoor, omdat het niet zoveel ruimte inneemt. Bovendien heb je op kantoor geen pannen die in de vaatwasser moeten. En doordat je immers veel minder servies gebruikt heb je niet meer nodig dan een mini vaatwasser. Het gaat toch vooral om kopjes voor koffie, glazen voor thee, een enkel bordje en wellicht bestek.

Geen wateraansluiting nodig

Een vaatwasser is niet heel duur, maar het punt is dat je er wel een wateraansluiting voor nodig hebt. Bij veel kantoren bevindt de wateraansluiting niet op de juiste plaats. Dit zorgt ervoor dat je gedwongen wordt om de vaatwasser op een specifieke plek te zetten. En als er helemaal geen aansluiting is, dan moet deze eerst worden aangelegd door een loodgieter. Kies in deze gevallen eens voor een mini vaatwasser met een eigen watertank. De afvoerslang kun je vervolgens gewoon in de gootsteen leggen.

Minder ruimte nodig

De pantry op kantoor is vaak een kleine ruimte. Soms is het niet groter dan een kleine bijkeuken of een grote inbouwkast. In andere gevallen is het een soort bar, zoals je in een hotel zou kunnen aantreffen. Een gewone vaatwasser neemt best wat ruimte in beslag. Een mini vaatwasser is ook om die reden praktisch. Daarnaast is een mini vaatwasser ook mobiel. Je kunt hem namelijk gemakkelijk verplaatsen. Bij een reguliere vaatwasser is dit lastiger in verband met het gewicht en de afhankelijkheid van een waterafsluiting.

Verbruikt minder energie en water

Een ander voordeel van de mini vaatwasser is dat deze veel minder verbruikt qua water en energie. Nu de energietransitie in volle gang is en de energieprijzen stijgen, is dat mooi meegenomen. Tip: zet de mini vaatwasser alleen aan als hij echt helemaal vol is en gebruik een kort programma. Dat scheelt in energiekosten en in waterverbruik.

Vergelijk verschillende vaatwassers

Er zijn verschillende mini vaatwassers verkrijgbaar en daarom is het verstandig om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Daar kun je namelijk effectief filteren op specifieke aspecten. Je kunt filteren op het formaat, energieverbruik en natuurlijk ook de prijs. Zo vind je altijd een compacte vaatwasser die past binnen je budget en het interieur van je pantry.

Schone kopjes op kantoor

Een compacte vaatwasser is een goede keuze voor de pantry op de zaak. Het is praktisch, zuinig in verbruik en biedt iedereen de mogelijkheid om koffie en thee te drinken uit echte kopjes, zonder dat de vaat in de gootsteen zich opstapelt. Dat maakt de mini vaatwasser nog fijner in gebruik.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.