De gids voor boekhouding en hoe het u beïnvloedt

16 september 2021 12:28

De gids voor boekhouding en hoe het u beïnvloedt

Boekhouding is het proces van het meten, verifiëren en communiceren van de financiële positie van een organisatie. Accountants zijn niet alleen bonentellers of cijferkrakers. Ze hebben ook de taak om informatie te verstrekken om organisaties te helpen bij het nemen van beslissingen - of het nu gaat om investeringen in nieuw onroerend goed of apparatuur, om uit te breiden naar nieuwe markten of om onderzoek te doen voor advocaten en bankiers die transacties voorbereiden.

Boekhouding is een essentiële functie in de samenleving omdat het investeerders, crediteuren, auditors, regelgevers en anderen in de economie een manier biedt om de prestaties van een organisatie in het verleden te begrijpen. Het stelt managers in organisaties ook in staat om de prestaties in de loop van de tijd te meten, zodat ze hun activiteiten dienovereenkomstig kunnen aanpassen.

Wat is financiële boekhouding?

Boekhouding is een proces dat de financiële transacties van een organisatie vastlegt en samenvat. Financiële accountants spelen een cruciale rol in dit proces, omdat zij informatie verstrekken die kan worden gebruikt om een aantal vragen over de financiën van een bedrijf te beantwoorden. Financiële accountants volgen de regels en voorschriften van de International Financial Reporting Standards (IFRS) om nauwkeurige informatie te verstrekken aan investeerders, crediteuren, regelgevers en belastingautoriteiten.

Wanneer heb je een boekhouder nodig?

Een boekhouder is een persoon die de rekeningen, bescheiden en saldi van een bedrijf bijhoudt. Ze zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie en zorgen ervoor dat belastingen op tijd worden betaald. Een boekhouder moet een achtergrond hebben in boekhouding of financiën, evenals ervaring met het werken met kleine bedrijven. Idealiter zouden ze ervaring moeten hebben met boekhoudsoftware zoals QuickBooks Online of Xero, wat het gemakkelijker kan maken om alle gegevens bij te houden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een boekhouder?

Boekhouders zijn professionals die gespecialiseerd zijn in het bijhouden en organiseren van de financiële administratie van uw bedrijf. Ze werken aan een reeks taken, zoals het in evenwicht brengen van de boeken, het beheren van de financiën en ervoor zorgen dat de organisatie soepel draait. Er zijn veel voordelen om met een boekhouder te werken, zoals tijdwinst voor bedrijfskosten, financieel beheer, risicovermindering, enz. Een boekhouder helpt uw bedrijf efficiënter te werken door diensten te verlenen zoals bankafstemmingen en belastingondersteuning. De boekhouding uitbesteden kan een fijne manier zijn om de focus te houden op wat belangrijk is in het bedrijf, namelijk zaken doen! Hou de focus op de core van uw bedrijf en laat uw boekhouder zich bezig houden met de financiële zaken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.