Capitalbox Acquisitie Van Nederlandse Kredietverstrekker Spotcap

19 januari 2021 13:19

Capitalbox Acquisitie Van Nederlandse Kredietverstrekker Spotcap

CapitalBox, het toonaangevende pan-Europese online platform voor MKB-financiering, maakt vandaag de overname bekend van de Nederlandse divisie van fintech-bedrijf Spotcap Global. De overname is onderdeel van de verdere Europese uitbreiding van CapitalBox. Spotcap Nederland is een van de meest prominente online MKB-kredietverstrekkers in de Nederlandse markt.

De acquisitie van Spotcap Nederland markeert een belangrijke mijlpaal in de ambitie van CapitalBox om de leidende fintech-kredietverstrekker voor het MKB in Europa te worden. De overname bouwt voort op de footprint van CapitalBox en versterkt de positie van het bedrijf in de Nederlandse markt, die meer dan 1,1 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen telt.

CapitalBox is op dit moment marktleider als het gaat om fintech MKB-kredietverstrekking in zes Europese landen, te weten Nederland, Zweden, Finland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Litouwen. CapitalBox verstrekt, binnen één dag en via haar eigen kredietplatform, leningen aan MKB-bedrijven tot een bedrag van EUR 350.000 met een looptijd tot 36 maanden.

De bestaande distributiekanalen van Spotcap Nederland zullen CapitalBox toegang geven tot een nieuw segment van grotere bedrijven die eveneens niet voldoende bediend worden door traditionele banken. CapitalBox krijgt toegang tot de marktkennis, het bestaande netwerk en de expertise op het gebied van kredietanalyse van Spotcap Nederland. Deze combinatie van financiële expertise en het gebruik van innovatieve technologie heeft van Spotcap Nederland een van de meest erkende online kredietverstrekkers op de Nederlandse markt gemaakt.

Lees meer

Naar alle berichten van CapitalBox terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.