Bredase start-up maakt mensen blij!

22 december 2021 09:29

Bredase start-up maakt mensen blij!

De coronacrisis brengt niet alleen beperkingen met zich mee, maar ook kansen. Daar weten Frank, Jacco, Thibaud en Carlijn alles van. De start van corona betekende de start van hun samenwerking.

Frank en Jacco organiseren al meer dan tien jaar succesvol festivals en evenementen totdat hun werk in het voorjaar van 2020 door corona compleet stilvalt. In diezelfde periode gaan Thibaud en Carlijn door een diep dal, omdat hun eerste kindje Sieb stil ter wereld komt.

Een (nieuw) begin…

Het is een vriendin uit Amsterdam die het viertal in deze periode inspireert om boeren, telers en producenten te gaan helpen die door de coronacrisis met een productieoverschot zitten. Dat werkt. Het is de start van Breda Maakt Mij Blij en een nieuw begin voor de vier Bredanaars. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en zijn er reddingsacties uitgevoerd voor onder meer 12.500 kilo kaas van de monniken uit Berkel-Enschot, 20.000 flessen wijn van de zusters uit Oosterhout en 170.000 Vierdaagse-gladiolen van een boer uit Nijmegen. “We hebben regelmatig landelijke media gehaald en die aandacht zorgt ervoor dat mensen vanuit het hele land in actie komen”, vertelt Thibaud hierover.

In de prijzen

De innovatieve werkwijze blijft niet onopgemerkt. Het leverde Breda Maakt Mij Blij al een finaleplaats op bij de Breda Start Up Award, de allereerste Bredase Circulaire Doorgeef-Trofee en nu ook een finaleplaats in de KVK Innovatie Top 100. Een enorme eer vindt Frank: “Dat we in zo’n korte tijd al drie keer in de prijzen zijn gevallen maakt ons ontzettend trots en toont aan dat we lekker bezig zijn!”

Toekomstmuziek

Plannen voor de toekomst zijn er dan ook genoeg. Zo werkt het viertal aan een structurele oplossing die verspilling op landelijk niveau moet voorkomen, en ook de kerstpakketten krijgen in 2022 een vervolg. Thibaud: “De kerstpakketten met producten uit de regio zijn al twee jaar op rij een groot succes. Hiermee proberen wij echt iets unieks neer te zetten. Zo worden de pakketten bijvoorbeeld ingepakt door de medewerkers van Stichting Nora Werkt, waar ook een deel van de opbrengst naartoe gaat. Het zijn bovendien allemaal lokale producten met een verhaal en deze verhalen kun je bekijken via een QR-code.” Zelfs over de verpakking is nagedacht vertelt Thibaud: “Via diezelfde QR-code kan je ook een tutorial bekijken waarin wordt uitgelegd hoe je een kerstboom kan knutselen van het karton van de doos. Lekker duurzaam dus.”

Interesse in het kerstpakket?

Wil jij je personeel volgend jaar ook blij maken met een bijzonder kerstpakket? Ga dan naar de website of neem direct contact op. Ben of ken jij een producent met een probleem, zoals een productieoverschot? Ook dan kun je contact opnemen met Breda Maakt Mij Blij.

Breda Maakt Mij Blij
Zandbergweg 203B
4818 LL Breda

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.