Beweging alleen is niet voldoende, de totale jij verdient het beste!

2 september 2021 16:06

Beweging alleen is niet voldoende, de totale jij verdient het beste!

Als ondernemer wil je mensen die goed werk leveren en lekker in hun vel zitten. Mensen die lekker in hun vel zitten leveren immers het beste werk. Hoe krijg je je mensen nou in hun beste vorm?

1. Zorg dat je voldoende beweegt

Een mens is niet gemaakt om stil te zitten. Dus heb je een (voornamelijk) zittend beroep: zorg dat je regelmatig opstaat voor bijvoorbeeld nog een glas water. Dit is natuurlijk niets nieuws want dit weten we allemaal. Het zou helemaal mooi zijn als je ergens in je werkdag voor 30 minuten gaat sporten. Niet iedereen beschikt over douche faciliteiten, dus het hoeft echt geen zware cardio workout te zijn, je kunt met hele simpele oefeningen al de goede processen in gang zetten in je lijf. Dit zorgt voor het stukje beweging waar je lijf behoefte aan heeft, het zorgt er daarnaast ook voor dat je weer nieuwe energie krijgt voor het resterende deel van je werkdag en je hebt even een aangename break tussendoor.

2. Zorg voor voldoende gezond voedsel

Een mensenlijf is ook niet gemaakt voor allerlei bewerkt en onnatuurlijk voedsel. Eet dus zo vers mogelijk. Ook dit is geen nieuws voor veel mensen. Maar wist je al dat wat je eet ook invloed heeft op je hormonen, en dus daarmee ook je humeur en de (on)mogelijkheid om af te vallen? Bij voeding gaat het denk ik nog vaak mis omdat we niet beter weten dan wat we ruimschoots aangeboden krijgen toch wel goed zal zijn? En omdat het natuurlijk wel lekker makkelijk is, alles zo snel mogelijk klaar of zelfs al volledig klaar zodat je zelf tijd over houdt voor andere zaken.

3. Zorg voor mindfulness

We leven in een drukke samenleving waarin je soms bijna 24 uur per dag je volle inzet kunt geven als je zou willen. Ons lijf heeft ook wel eens rust nodig, even helemaal niks. En veel mensen beschouwen tv kijken als helemaal niks. Vergis je echter niet in de hoeveelheid indrukken die er dan nog steeds verwerkt worden door je brein, wat weer invloed heeft op je hormonen etc etc. Hoe vaak in de week doe jij wel eens 5 tot 10 minuten helemaal niks? En vraag jezelf ook eens af hoe dat komt. Mindfulness wil niet zeggen dat je hoofd helemaal leeg moet zijn, kijk maar eens naar de letterlijke betekenis van het woord. Je hoofd is gemaakt om te denken. Ga er voor jezelf focus in aanbrengen ipv je hoofd als een losgeslagen wild beest rond te laten rennen en jou erin mee laten sleuren ;-)

Ik kan hier nog uren over blijven typen, toch laat ik het voor nu hier bij.

Word je beste jij!

En kom je er zelf niet aan uit, dan kun je mij contacten op etten-leur@personalfitnessnederland.nl of 0614441240.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.