Aankopen ook met zakelijke creditcard automatisch verzekerd

16 maart 2020 12:11

Aankopen ook met zakelijke creditcard automatisch verzekerd

Hoewel het gebruik van de plastic betaalpas al jaren toeneemt, is de creditcard in Nederland nog steeds geen veelgebruikt betaalmiddel. Zowel consumenten als bedrijven geven de voorkeur aan de reguliere bankpas. In sommige gevallen is dat opmerkelijk, want veel creditcards hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van een gewone betaalpas: een aankoopverzekering.

Automatisch verzekerd

Afhankelijk van het type creditcard, zijn aankopen automatisch verzekerd voor een periode van 90 of 180 dagen, en soms zelfs nog langer. Dat geldt ook voor de zakelijke creditcard waarbij de verzekering soms nog verder gaat dan bij creditcards voor consumenten.

Brede dekking

Diefstal op de zaak, cybercrime, schade aan apparatuur bij thuiswerken, of wellicht angst voor niet-geleverde producten door corona-faillissementen? In vrijwel alle gevallen kan dit – afhankelijk van de situatie – mogelijk gedekt zijn door de creditcardverzekering. Soms heeft een creditcard zelfs een vlucht- en bagagevertragingsverzekering; ideaal voor ondernemers die vaak op zakenreis gaan.

Ook voor werknemers

Een creditcard kan ook worden aangeschaft door een ondernemer, voor werknemers die regelmatig betalingen moeten doen. Zowel Visa als Mastercard (de grootste creditcardaanbieders in Nederland) bieden flexibiliteit in het aantal af te nemen creditcards. Dit kan uiteen lopen van een enkele creditcard tot tientallen passen voor grotere bedrijven. Allemaal met een automatische verzekering, en indien gewenst ook te combineren met een verzekering voor Ongeoorloofd Gebruik. Daarbij is misbruik door werknemers gedekt.

Startende ondernemer?

Voor ondernemers die pas kort in bedrijf zijn, kan het soms wat lastiger zijn om een zakelijke creditcard aan te vragen. Zo wordt bij eenmanszaken een BKR-controle uitgevoerd. Sommige maatschappijen hanteren een minimale in-bedrijfstermijn voor zakelijke aanvragen. Bedrijven moeten dan minimaal zes maanden of een jaar ingeschreven staan bij de KvK. Er zijn echter ook een aantal bank-creditcards die ook startende ondernemers kunnen voorzien van een creditcard met een iets lager bestedingslimiet.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.