5 redenen waarom HR-software onmisbaar is

10 november 2021 12:34

5 redenen waarom HR-software onmisbaar is

Bij personeelszaken komen soms ingewikkelde zaken kijken. Denk aan het berekenen van het verlofsaldo of het toepassen van regelingen wanneer het aantal contracturen wijzigt. Je kunt jouw tijd wel beter besteden. Herkenbaar? Dan is het tijd voor HR-software.

HR-software biedt veel voordelen. Ook voor het mkb. Misschien wel juist voor het mkb. De volledige personeelsadministratie wordt met een goed personeelssysteem namelijk sterk vereenvoudigd. 

Met deze 5 redenen zetten wij voor jou op een rij waarom HR-software onmisbaar is.

1. Bespaar tijd
Verleg de werkzaamheden naar medewerkers (ESS) en managers (MSS). Wanneer je kiest voor een HR-systeem met een app, vindt de medewerker hier gemakkelijk zijn loonstrook, kan verlofaanvragen en declaraties indienen, zijn voortgangsgesprekken teruglezen, projecturen registreren en overige informatie inzien in zijn eigen digitale personeelsdossier. De manager kan verzoeken eenvoudig beoordelen.

Doordat goede HR-software automatisch notificaties en/of e-mails verstuurt wanneer acties gewenst zijn, zorgt dit voor gestroomlijnde processen. Dit alles bespaart aanzienlijk veel tijd.

2. Bespaar geld. Sterker nog: verdien meer geld!
Het klinkt misschien tegenstrijdig. Geld uitgeven aan HR-software en toch geld besparen? Toch is het een feit. Sowieso is een kwalitatief goed HR-systeem helemaal niet zo duur als je misschien zou denken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Apployed al gebruikmaken van complete HR-software voor slechts € 3,- per medewerker per maand.

Doordat je daarnaast bespaart op tijd, kun je die tijd investeren in het ondernemen óf in het ontwikkelen van de kwaliteiten van jouw medewerkers. Zo halen zij het beste uit zichzelf en worden zij waardevoller voor jouw organisatie. Bovendien heb je nog maar één systeem nodig om al jouw personeelszaken te regelen. Je slaat dus een flinke slag in efficiency.

3. Verklein de kans op invoerfouten
Niemand is zo nauwkeurig als het gaat om zijn persoonlijke gegevens als de medewerker zelf. Laat hem daarom zelf zijn gegevens invoeren. Dit kan al vanaf het moment dat de medewerker in dienst komt of wanneer je de HR-software in gebruik neemt. Hiervoor maak je gebruik van de onboarding-functie.

4. Altijd volgens de juiste regels
In een HR-systeem stel je zelf de regels in die van toepassing zijn op jouw organisatie en die bijvoorbeeld zijn vastgelegd in de cao. De HR-software past deze regels automatisch toe op jouw medewerkers.

5. Naadloos te integreren met de salarisadministratie
Wanneer je gebruikmaakt van Apployed, dan bestaat ook de mogelijkheid om je salarisadministratie uit te besteden aan deze partij. De mutaties kun je dan met één druk op de knop doorzetten naar de salarisadministratie. Zo heb je alles op één plek geregeld.

De juiste HR-software voor jouw organisatie vinden

Apployed en People Inc. zijn twee unieke software-oplossingen die aan al het bovenstaande voldoen. Bij beide systemen is gekeken naar de wensen en behoeften vanuit HR en van daaruit zijn de producten en diensten ontwikkeld.

Apployed richt zich op organisaties tot ca. 80 medewerkers en is voorzien van alle essentiële functies waar je als kleine organisatie gebruik van wilt maken. People Inc. is ontwikkeld voor organisaties vanaf 80 medewerkers en biedt mogelijkheden voor maatwerk en complexere constructies.

Het bedrijf dat deze software heeft ontwikkeld, Apployed Nederland B.V., richt zich overigens niet alleen op de software, maar biedt ook een salaris service en HR-service. Dat betekent dat je hier ook terecht kunt voor het uitbesteden van de salarisadministratie, het inhuren van interim HR-professionals of –salarisadministrateurs en het uitbesteden van HR-projecten.

Beide systemen zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Je kunt de HR-software gratis bekijken in de online demo-omgeving.

Apployed Nederland B.V.
Spoorhaven 96
2651 AV Berkel en Rodenrijs
Tel. 010 – 478 28 78
E-mail: info@apployed.nl
www.apployed.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.