3 tips voor een hygiënische werkplek

16 januari 2023 13:14

3 tips voor een hygiënische werkplek

Wist je dat je toetsenbord, telefoon en muis ongeveer zo’n 10 miljoen bacteriën bevatten? Dit zijn er 400 keer meer dan een wc bril. Dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de andere bacteriën die zich op je werkplek kunnen bevinden. Maar hoe zorg je nu voor een hygiënische werkplek? In dit artikel ga ik je een aantal tips gever voor een hygiënische werkplek.

Hygiëne op de werkplek is ontzettend belangrijk. Er kunnen zich namelijk ziekteverwerkers verspreiden waardoor je personeel ziek wordt. Wat dacht je van een keuken op kantoor. Zorg er daarom altijd voor dat er minimaal een keer per week een grote schoonmaak gedaan wordt.

Toetsenbord, muis en computerbeeldscherm

De eerste tip die ik voor je heb, is om je toetsenbord, muis en scherm iedere dag schoon te maken met een speciale reiniger. Het kost je misschien twee minuten. Probeer hier een gewoonte van te maken. Misschien is het wel een manier om je werkdag op te starten. Al die kruimels van een boterham blijven anders veel te lang in je toetsenbord zitten. Daarnaast bevat een toetsenbord en muis de meeste bacteriën. Om dit te voorkomen zou je jouw werkgever ook kunnen vragen voor een dispenser op kantoor met desinfectie. Daarnaast moet je ook absoluut je bureaublad, scherm en muis niet vergeten.

Stofzuigen van het kantoor

De tweede belangrijke tip die ik voor je heb, is  om iedere dag de plekken te stofzuigen waar gegeten wordt. Kruimels en etensresten zullen alleen maar insecten en knaagdieren aantrekken. Dit is dan ook echt iets wat je niet wilt op jouw kantoor. Je hoeft echt niet alle plekken mee te pakken, maar probeer wel altijd even één of twee keer per week grondig je kantoor te stofzuigen. Dus stofzuig ook even goed onder al het meubilair. Tenslotte is het ook heel belangrijk om een keer per week de bureaustoelen te stofzuigen. Je wilt echt niet weten hoeveel huidschilfers hierop zitten.

De koelkast

De volgende en meteen de laatste tip die ik voor je heb is om de koelkast op kantoor minimaal één keer per maand een schoonmaakbeurt te geven. Vooral als collega’s hun eten hierin bewaren. Probeer ook altijd vroegtijdig alle producten die over de datum zijn, weg te gooien. Daarnaast is het ook verstandig om te werken met naamplaatjes. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld een collega jouw eten consumeert. Zorg dus altijd voor een nette, georganiseerde koelkast. Nu we ons nog in de keuken bevinden is het aan te raden om servies meteen terug te brengen naar de keuken op het moment dat je het niet meer nodig hebt. Zet het dan ook meteen in de koelkast.

Dit waren ze dan, 3 tips die bij gaan dragen aan een hygiënische werkplek. Doe er je voordeel mee en probeer er eens een aantal uit.  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.