Gepubliceerd op 2 mei 2019

Verschillende manieren om je bedrijfsauto te financieren

In welke branche je ook actief bent, ook als zzp’er kan het erg belangrijk zijn om jezelf goed te kunnen vervoeren. Als je veel onderweg bent rijd je het liefste in een goede en betrouwbare auto. Een goede auto kost geld, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw bedrijfsauto te financieren. Twee populaire vormen van het financieren van jouw bedrijfsauto zijn financial lease en occasion lease. Deze twee manieren van financieren geven jou de kans om zonder in één keer een groot bedrag vrij te maken voor de aanschaf van een auto, toch een goede en betrouwbare auto te rijden.

Financial lease

Kies je voor financial lease, dan kies je voor een vorm van financieren waarbij je zelf de eigenaar van de auto wordt. Zonder dat je een grote investering moet doen voor een nieuwe auto, rijd je toch een nieuwe auto. Financial lease zorgt ervoor dat jij de auto koopt op afbetaling. Je betaalt iedere maand een bepaald deel van de auto, waardoor het te vergelijken is met een hypotheek of een lening. Een groot voordeel van deze manier van financieren is dat je financiële ruimte overhoudt voor investeringen die van belang zijn, en die je dus niet aan je auto hoeft uit te geven.

Occasion lease

Een extra optie op financial lease is occasion lease. Veel zzp’ers kiezen er tegenwoordig voor om een occasion te leasen. De prijs van een occasion is wat lager dan een nieuwe auto, waardoor het maandbedrag ook lager is. Een gebruikte auto die altijd goed in onderhoud is geweest kan daarom precies zijn wat jij als ondernemer zoekt. Steeds meer aanbieders van leaseauto’s bieden occasions aan die maximaal acht jaar oud zijn en in een prima staat verkeren. Een occasion kent ten opzichte van een nieuwe auto ook een relatief lage afschrijving. Het voordeel wat op deze auto’s te behalen is vergeleken met een nieuwe auto kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Leasen is voor veel ondernemers een hele goede optie, omdat hiermee het vermogen van het bedrijf beschikbaar blijft om te investeren in zaken die voor het bedrijf belangrijk zijn.