Gepubliceerd op 27 juli 2018

3 voordelen van een SaaS-platform voor webshops

Als je een webshop wilt opzetten, dan kun je dat op twee manieren doen. Allereerst kun je je webshop opzetten met een Open Source platform, waarbij de webshop code door jou of een programmeur geschreven wordt. Of je kunt voor een SaaS-platform kiezen, waarbij je de webshop voor een bepaald maandbedrag van een externe partij huurt. Zeker voor kleinere of startende ondernemers, maar ook voor ondernemers die al langer online verkopen, is SaaS vaak een betere optie dan Open Source. Hier lees je waarom.

1. Snel je webshop opzetten en eenvoudig wijzigen

Het eerste, en misschien wel het belangrijkste voordeel van SaaS is dat je geen technische kennis nodig hebt om een webshop op te zetten. Kies simpelweg uit één van de vele professionele thema’s en pas je webshop naar smaak aan. Bij Open Source is dat wel anders: als je zelf niet kunt programmeren, dan moet je werken met programmeurs. En die vragen vaak om een stevig uurtarief.SaaS platform 2
Hetzelfde geldt voor wijzigingen. Het doorvoeren van updates met programmeurs kost is duur en kost vaak veel geld als de gebruikte plugins en design templates niet meer compatibel zijn met de nieuwe code. Echter, als je werkt met een SaaS-platform kun je met een click je gehele webshop design aanpassen. Je kunt zelfs werken met een maatwerk partner voor zeer specifieke onderdelen in je webshop.

2. Een Support team vangt je op bij technische problemen

Zorgeloos op vakantie? Dat kan met SaaS. Als je bijvoorbeeld met het SaaS-platform van Lightspeed eCom werkt, dan staat er 24/7 Support voor je klaar. Dat biedt rust en je webshop is weer spoedig operationeel. Zonder dat je een dure programmeur om hulp hoeft te vragen, kun je eenvoudig een webwinkel maken.

Als voorbeeld, Corné van Willigen (eigenaar Hificorner) stapte over van Open Source naar SaaS. Hierdoor kon hij eventjes écht op vakantie:

“Ik kan nu met een gerust hart een maand op reis. Vroeger, als er in die periode iets mis ging, ging de website plat. Dit bracht enorme verantwoordelijkheden met zich mee voor het team, geen prettige manier van werken… Die zorg is nu weg.”

Een bijkomend voordeel van Lightspeed: alle data, zoals verkoop en voorraadhoogte, slaat Lightspeed automatisch op in een cloud. Zo kan Corné te allen tijde zien hoe zijn webshop er voor staat en, waar nodig, aanpassingen doorvoeren.

3. Minder kosten, meer tijd en omzet

Omdat je met een SaaS-platform meer zelfstandig bent, kun je op kosten en tijd besparen. Je betaalt immers maar een klein, vast bedrag per maand. Je hoeft ook niet meer te wachten op externe programmeurs bij updates. Daarnaast kun je, als je werkt met een zeer compleet SaaS-platform, gebruik maken van tools die jouw conversie doen stijgen. Denk aan marketing tools of apps die het betaalproces versnellen.

Benieuwd welke mogelijkheden SaaS jouw webshop kan bieden? De experts van Lightspeed vertellen je graag meer. Bekijk ook www.lightspeedhq.nl/ecommerce/ voor meer informatie.

Adres:
Herengracht 54
1015 BN Amsterdam, Nederland
Email: info@lightspeedhq.com
Phone: 020 – 820 23 91

Onze partners