Zorgverzekering vergelijken 2021 en besparen tips

24 juni 2020 13:54

Zorgverzekering vergelijken 2021 en besparen tips

Met een zorgvergelijker kun je de zorgverzekering vergelijken 2021. Het doel van een zorgvergelijker is dat je de goedkoopste zorgverzekering afsluit, maar wel de zorg krijgt die voor jouw persoonlijke situatie vereist is. Welke zorg dat is verschilt per persoon. Ook de hoeveelheid geld die je daaraan uit moet geven is niet voor iedereen gelijk. Wie nooit naar een dokter of ziekenhuis moet kan de goedkoopste basisverzekering afsluiten die hij kan vinden. Maar als je met zekere regelmaat naar een arts, fysiotherapeut of tandarts gaat, kan een aanvullende verzekering noodzakelijk zijn. De zorgverzekering vergelijken 2021 is hoe dan ook verstandig.

Wanneer moet je de zorgverzekering vergelijken 2021

De periode om over te stappen naar een andere zorgverzekering is altijd aan het einde van het jaar. De aanbieders van zorgverzekeringen moeten uiterlijk op 12 november hun tarieven publiceren. Vanaf dat moment kun je de zorgverzekering vergelijken 2021 en je oude zorgverzekering opzeggen. Dat kan tot en met oudjaarsdag. Je hebt dan nog twee weken de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Als er om de één of andere reden iets fout gaat in dat proces blijf je automatisch verzekerd bij je oude zorgverzekeraar.

Voorwaarden om na zorgverzekering vergelijken 2021 over te stappen

In principe mag iedereen de zorgverzekering vergelijken 2021 en overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar mag niemand weigeren. Dat is wettelijk geregeld. Toch kun je niet altijd overstappen. Als je een achterstand hebt bij het betalen van je maandelijkse zorgpremie is het niet mogelijk om over te stappen. In dat geval blijf je bij je oude zorgverzekeraar totdat aan alle financiële plichten is voldaan. Als je wilt overstappen en na het zorgverzekering vergelijken 2021 bij een andere zorgverzekeraar verzekerd wilt zijn moet je er dus voor zorgen dat er geen betalingsachterstand ontstaat.

Sturen op de laagste prijs bij zorgverzekering vergelijken 2021

Het doel van de zorgverzekering vergelijken 2021 is dat iedereen passende zorg voor zo weinig mogelijk geld kan krijgen. Dat is persoonsgebonden. Maar er zijn extra mogelijkheden om het geld dat je kwijt bent aan zorgkosten omlaag te krijgen. Eerst zoek je uit wat voordeliger is: de zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener betalen of de zorgkosten verzekeren. Als weinig behandelingen nodig hebt, zoals voor de zorg van je gebit of voor fysiotherapie, is het vaak voordeliger om de zorgverlener zelf te betalen. Dat kost minder dan de jaarpremie voor de verzekering.

Spelen met het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je elk jaar zelf moet betalen als je gebruik maakt van zorg. Waar je precies eigen risico voor moet betalen is vastgesteld door de overheid. Een bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico, maar verreweg de meeste zorg doet dat wel. Ook als je medicijnen krijgt moet je een deel daarvan als eigen risico betalen. Jaarlijks betaalt iedereen maximaal 385 euro aan eigen risico. Je kunt er bij het zorgverzekering vergelijken 2021 kiezen om het eigen risico hoger te laten zijn, in ruil voor een lagere verzekeringspremie. Dan moet je er wel behoorlijk zeker van zijn dat je geen gebruik gaat maken van zorg.

Zorgverzekering vergelijken 2021 en de zorgtoeslag

Een manier om op zorgkosten te besparen als je weinig inkomen hebt is zorgtoeslag aan te vragen. Dat is een tegemoetkoming in de zorgkosten, die door de overheid is ingesteld om te voorkomen dat mensen geen zorgverzekering afsluiten. De zorgtoeslag wordt maandelijks uitgekeerd. De zorgtoeslag is alleen afhankelijk van het inkomen van jou en je partner. Door een zorgtoeslag aan te vragen en gebruik te maken van de zorgverzekering vergelijken 2021 kun je je zorgkosten minimaliseren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.