Zo werkt iDEAL voor ondernemers

23 juni 2022 13:42

Zo werkt iDEAL voor ondernemers

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je zaak efficiënter te maken en je klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Wat als er nu een manier was om je online afrekenproces nog eenvoudiger te maken, wat tot een hogere conversie leidt? Wij kunnen je vertellen, die is er! Als online winkelier kun je iDEAL als betaaloptie toevoegen om voor klanten een aankoop gemakkelijker te maken. Het gebruik van iDEAL geeft veel klanten een veilig gevoel, waardoor je ook meteen het vertrouwen in je webwinkel kunt verhogen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het gebruik van iDEAL voor ondernemers.

Het gebruik van iDEAL

De kans is groot dat je als ondernemer op zoek bent naar een vernieuwende manier om je zaak te laten groeien. Als je dat nog niet gedaan hebt, overweeg dan iDEAL als betaalmogelijkheid op je website te zetten. iDEAL is een Nederlands systeem voor online bankieren, waarmee consumenten veilige betalingen direct vanaf hun bankrekening kunnen doen. Een groot favoriet van veel online kopers in Nederland en niet voor niks - het is handig, snel en gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen betaaloptie als ondernemer

Als ondernemer zijn er veel redenen om iDEAL in je webwinkel te integreren. iDEAL is een veilige en efficiënte manier om online betalingen te accepteren én het is beschikbaar voor klanten van alle grote Nederlandse banken. Dit betekent dat je klanten hun aankopen kunnen betalen met het online banksysteem van hun favoriete bank. Bovendien worden iDEAL transacties onmiddellijk verwerkt, dus je hoeft niet te wachten tot het geld is overgemaakt voordat je je producten kunt verzenden. Easy! Wil je meerdere betaalopties aanbieden bij het afrekenen? Enkele andere betaalmethoden voor je webshop zijn bijvoorbeeld Bancontact, Sofort, MasterCard, AfterPay en PayPal.

IDEAL toevoegen aan je website

iDEAL is dus een efficiënte en veilige manier van betalen in Nederland, maar hoe kun je deze betaaloptie toevoegen aan je website? Om het te gebruiken heb je een contract nodig met een of meer erkende partijen, die Payment Service Providers (PSP) genoemd worden. Deze bedrijven bieden verschillende technische mogelijkheden om iDEAL in de interface van je website te implementeren. Hiervoor sluit je een overeenkomst waarbij je een klein percentage per transactie betaald. Je kunt online veel informatie vinden over verschillende PSP’s, zodat je goed kunt bepalen wat voor jouw specifieke situatie de meest geschikte partij is.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.