Zo promoot je je bedrijfsevenement

3 augustus 2022 11:21

Zo promoot je je bedrijfsevenement

Organiseer je binnenkort een beurs, congres, masterclass of een ander bedrijfsevenement? Een succesvol evenement start met de juiste promotie.Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we een aantal handige tips voor het promoten van je bedrijfsevenement.

Bepaal je doelgroep

De basis voor het promoten van je evenement bestaat uit het bepalen van je doelgroep. Wat is de leeftijd van je doelgroep? Wat voor functie hebben ze? Wat zijn de interesses? Welke kanalen gebruiken ze? Waarom zouden ze je evenement willen bezoeken? Als je dat in kaart brengt, kun je ze ook op de juiste manier aanspreken. Vind je het lastig om meer te weten te komen over je doelgroep? Dan kun je een aantal personen interviewen. Stel vervolgens buyer persona’s op ofwel een fictieve representatie van je doelgroep.

Promoot je evenement op de juiste kanalen

Nu je weet wie je doelgroep is, weet je ook op welke kanalen je ze het beste kunt bereiken. Zet dus niet klakkeloos promotie in op alle socialmediakanalen, maar kijk bewust waar je doelgroep zit. Misschien maakt je doelgroep veelvuldig gebruik van LinkedIn of zijn ze actief op bepaalde fora of blogs. Zorg er dan voor dat je op die plekken aanwezig bent. Het kan de moeite waard zijn om wat advertentiebudget te reserveren voor een groter bereik binnen je doelgroep. Binnen socialmediakanalen kun je heel specifiek je doelgroep ingeven op basis van functies, interesses en nog meer kenmerken. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt.

Zorg voor de juiste giveaways

Wat voor evenement je ook bezoekt, het is altijd leuk om iets te krijgen. En zo’n giveaway is een hele makkelijke manier om te zorgen voor extra naamsbekendheid. Daarbij kun je al denken een bedrukte keycords met logo. Daaraan kun je de badge met de naam van de gasten en de bedrijven waar ze werken hangen. Geef ze daarnaast bijvoorbeeld een notitieboek en een pen met logo en je zorgt voor een kleine prijs voor extra promotie.

Met behulp van de bovenstaande tips kun je een vliegende start maken met de promotie van je bedrijfsevenement. Maak daar daar gebruik van!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.