Zo creëer je een grotere werkruimte

17 juni 2022 14:39

Zo creëer je een grotere werkruimte

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor: thuiswerken. Om een goede thuiswerkomgeving te creëren is een aparte ruimte om je thuiswerkkantoor in te richten geen overbodige luxe. Dit kan een zolder- of kelderkamer zijn, je kan ook creatief denken en een bureau in je veranda te plaatsen. Zo heb je een prachtig én rustgevend uitzicht op je tuin tijdens je werk.

Veranda

Een veranda is dé perfecte plek om in tijden van thuiswerk om te toveren tot kantoor. Het is afgescheiden van je woongedeelte, dus je kunt prima werk en privé gescheiden houden. Je komt veranda’s in allerlei soorten en maten tegen. Je kunt kiezen voor een terrasoverkapping, dit is in de zomer lekker buitenwerken, in de winter is dit minder aan te raden. Je hebt een veranda met sluitende wanden, denk hierbij aan een schuifpui veranda. Dit is de ideale manier om het hele jaar door in je tuinkamer te werken. Een veranda met glaswerk oogt ruimtelijk en laat veel licht door, dit geeft rust en zorgt voor prima werkomstandigheden.
Een veranda is op de lange termijn ook een waardevolle investering, door deze aanbouw stijgt de waarde van je huis zonder dat er een grote verbouwing nodig is. Veranda’s met een ruimte tuin zijn tegenwoordig een best gewild item op de huizenmarkt.

Veranda omtoveren tot werkplek

Als je je veranda gaat inrichten tot thuiswerkplek, moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld natuurlijke lichtinval fijn, maar kan teveel zon ook vervelend zijn na een bepaalde tijd. Een goede investering hiervoor is een goede zonnewering zoals screens, zo vermijd je dat je er rechtstreeks zonlicht op je scherm valt. Zorg er ook voor dat je veranda goed geïsoleerd is, denk hierbij aan dubbele of driedubbele beglazing. Zo blijft de temperatuur in alle seizoenen aangenaam. Kies ook de juiste verwarming voor je werkplek. Dit hoeft geen ouderwetse verwarming te zijn, tegenwoordig zijn er veel andere mogelijkheden zoals vloerverwarming of een klassieke kachel. Om met alle seizoenen rekening te houden kun je er ook voor kiezen om een verwarmingselement op te hangen. Zo kun je er in de zomer een airco van maken en in de winter een verwarming.

Thuiswerk tips

Nadat je je veranda hebt omgetoverd tot thuiswerkplek kun je bijna aan de slag. Hier nog enkele tips om je thuiswerkplek nog aangenamer te maken.

Tip 1: Werktijden

Als je op kantoor werkt heb je meestal vaste werktijden, je begint en eindigt op een vast tijdstip. Om zoveel mogelijk structuur te behouden probeer je deze tijden ook bij je thuiswerk aan te houden. Zo voorkom je dat je in de ochtend te lang in je bed blijft liggen of dat je ’s avonds nog een aantal dingen wilt afmaken. Belangrijk is hierbij ook het op een vast tijdstip inplannen van je pauzes.

Tip 2: Inrichting thuiswerkkantoor

Je hebt nu een ruimte veranda die je hebt omgetoverd tot kantoor. Bedenk je goed wat je allemaal nodig hebt in deze ruimte. Uiteraard heb je nagedacht over de essentiële dingen in je kantoor, zoals een bureau, bureaustoel en computer. Vaak heb je nog meer dingen nodig die vanzelfsprekend zijn op een kantoor, maar meestal niet voordehand liggend in je huis. Apparaten zoals een printer of een whiteboard. Dit verschilt uiteraard per beroep. Soms moet je in je thuiskantoor toch nog klanten ontvangen, zorg er hierbij voor dat je genoeg stoelen in huis hebt en eventueel nog een vergadertafel. Of een ruime kast om je mappen en projecten op orde te schikken zonder dat al je spullen overal ronddwalen.

Tip 3: Opruimen

Zorg ervoor dat je na elke werkdag je bureau opruimt. Zo kan je elke dag fris beginnen zonder dat je bureau een steeds grotere zooi wordt. Berg je papierwerk netjes op in de kast, breng je gebruikte servies naar de vaat en houdt je bureau schoon. Dit zorgt ervoor dat je minder wordt afgeleid en kun je langer gefocust blijven werken.

Tip 4: Contact met collega’s

Hoewel thuiswerken heerlijk rustgevend kan zijn, kan het ook zorgen voor eenzaamheid en verveling. Zorg er dus voor dat je goed contact blijft houden met je collega’s. Dit kan zijn van het zakelijk bellen of mailen tot het wekelijks persoonlijk vergaderen om toch het sociale aspect intact te houden. Er bestaan ook meerdere zakelijke berichten apps om contact met je collega’s te houden zonder dat het al te veel gaat afleiden.

Hopelijk kun je na het lezen van deze blog aan de slag met het creëren van je eigen thuiswerkplek. Een veranda is dé perfecte plek om in alle rust te werken in je tuinkamer, je kunt hem zelf inrichten zoals jij wilt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.