Zakelijk internet aanschaffen: 4 tips

15 april 2019 14:12

Zakelijk internet aanschaffen: 4 tips

Als ondernemer kun je niet meer zonder een stabiele internetverbinding. Heb je problemen met je verbinding, dan is dat meteen van invloed op processen in je bedrijfsvoering. Dat is niet goed voor de omzet en ook niet voor je imago. Dit is waar zakelijk internet voor is uitgevonden: een abonnement speciaal voor bedrijven, waarbij de afspraak is dat je meer service krijgt dan als particulier, en een storing maar een bepaald aantal uren mag duren. Maar waar moet je je keuze voor een zakelijk internetabonnement op maken? Wij geven je 4 tips.

Service

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je het wilt, waarbij wel gezegd moet worden dat je bij zakelijk internet de btw volledig zonder discussie kunt aftrekken van de belasting. Een voornaam punt bij het afsluiten van een contract voor zakelijk internet, is de mate waarin er service verleend wordt. Hiervoor wordt een zogenaamd Service Level Agreement (SLA) afgesloten, waarin bijvoorbeeld staat hoe lang een storing mag duren voordat deze opgelost moet zijn. Uiteraard kost een maximum van 6 uur meer dan een maximum van 12 uur. Aangezien een storing je ook geld kan kosten, omdat je bedrijf er min of meer stil door kan komen te liggen, is de keuze voor een duurdere SLA wel te verantwoorden.

Type internetverbinding

Het type internetverbinding waar je voor kiest zal een keuze zijn die in de eerste plaats gebaseerd is op de snelheid van de verbinding die je nodig acht. ADSL gaat over het telefoonnetwerk, waardoor het makkelijk aangesloten kan worden. Het is echter wel de beperktste internetverbinding qua snelheid en capaciteit. Ook een kabelinternetverbinding is makkelijk aangesloten, en is een stuk sneller dan ADSL. Hierbij heb je echter het nadeel dat er maar één aanbieder is. Wil je echt vliegensvlug internet, dan kun je kiezen voor glasvezelinternet. Het kan echter zijn dat je een investering moet maken om dit aangelegd te krijgen, als het nog niet tot aan jouw gebouw aangelegd is. Daarvoor krijg je wel een stabiele internetverbinding terug, omdat je het signaal niet hoeft te delen met andere gebruikers. Ook kun je bij glasvezel even snel uploaden als downloaden, wat bij de andere typen verbindingen niet zo is.

Ook televisie

Is voor jouw bedrijf televisieontvangst ook nodig, of ben je ZZP’er en wil je het geheel gewoon kunnen combineren in één abonnement? Dan kun je gaan voor een abonnement voor internet & tv. Let hierbij op het zenderpakket dat aangeboden wordt, en of dit overeenkomst met jouw wensen. Kijk ook naar hoeveel en welke zenders in HD aangeboden worden. Probeer niet onnodig te betalen voor zenders die je toch niet nodig hebt.

Bellen via internet

Wil je de telefonie in je bedrijf integreren in je zakelijk internetabonnement, bijvoorbeeld om alles op één factuur te hebben, dan kun je kiezen voor Voice over Internet Protocol (VoIP). Dit is bellen via je internetverbinding. Dat is een voordelige manier van telefoneren. Kies je hiervoor, kies dan ook voor een laag maximaal aantal uren dat een internetstoring mag duren. Mocht zo’n storing namelijk voorkomen, dan ben je ook via de telefoon niet bereikbaar. Een snelle, stabiele internetverbinding is aan te raden voor VoIP.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.