Word productiever met slimme verlichting op de zaak

11 mei 2020 13:35

Word productiever met slimme verlichting op de zaak

Als je denkt aan slimme verlichting denk je eigenlijk aan een gadget voor in huis. Maar slimme verlichting reikt tegenwoordig ook veel verder dan alleen thuis. Het wordt ook steeds vaker ingezet op kantoren, werkruimtes en publieke ruimtes op de zaak. Goede verlichting bevordert onder andere de productiviteit op een gezonde manier. Naast productiviteit helpt de juiste verlichting ook op allerlei andere vlakken.

Waarom slimme verlichting?

De juiste verlichting op de zaak hoeft niet perse slim te zijn. Er zijn ook voldoende andere alternatieven te vinden. Toch biedt slimme verlichting allerlei voordelen ten opzichte van traditionele lampen. De hedendaagse smart lamp heeft namelijk veel meer functies dan een gloeilamp, spaarlamp of normale led lamp. Zo beschikken smart lampen over een breed spectrum aan kleuren en kun je de momenten, zoals productiviteit en rust, met een simpele bediening wisselen. De kleur en helderheid van verlichting is erg belangrijk voor de gemoedsrust van een mens. Met slimme verlichting creëer je eenvoudig verschillende scènes en momenten zonder dat je de lamp hoeft te vervangen. Ook schakel je zones en individuele lampen uit zonder dat dit effect heeft op de rest van de ruimte. Een pluspunt als niet alle verlichting noodzakelijk is. Met slimme verlichting hoef je niet eens in de ruimte te zijn om het te kunnen schakelen. Een goed voorbeeld van effectieve slimme verlichting is Philips hue.

Productiviteit verhogen met verlichting

Het is wetenschappelijk bewezen dat verlichting effect heeft op het welzijn van de mens. Zo zijn er verschillende licht recepten en kleurinstellingen te vinden die helpen bij productiviteit. Zeker in een ruimte waar weinig tot geen daglicht is helpt de juiste verlichting. Maar ook in de donkere en bewolkte dagen van het jaar doet verlichting wonderen. Dit alles heeft te maken met het aantal lux. Lux is de aanduiding van lichtsterkte. Zodra je in contact komt met weinig lux zal je lichaam het stofje melatonine aanmaken. Melatonine wekt het slaaphormoon op en zorgt ervoor dat je lichaam denkt dat het tijd is om te rusten. Dit zorgt er weer voor dat je minder productief bent.

Ook betere momenten van rust

Niet alleen draagt verlichting bij aan de productiviteit het kan ook helpen bij het rusten. Zo is de juiste helderheid en kleur van de verlichting ook aan te raden in rustruimtes, zoals een kantine. Door de juiste balans te vinden tussen productiviteit en rust kan het lichaam optimaal functioneren. Rust is minimaal net zo belangrijk als productiviteit. Een goed idee dus om je verlichting op de zaak aan te passen om het maximale eruit te halen op een gezonde en verantwoorde manier.

Ook het ontvangen van klanten in een sfeervolle ontvangstruimte brengt rust en zal goed doen voor de zaak. Zeker als je gebruikmaakt van slimme verlichting haal je het maximale eruit op een sfeervolle manier. Want ook slimme led lampen kunnen op verschillende manieren sfeervol en efficiënt zijn op hetzelfde moment.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.