Winford particulier onderwijs: Gepersonaliseerde aandacht voor iedere leerling

14 december 2021 08:38

Winford particulier onderwijs: Gepersonaliseerde aandacht voor iedere leerling

Daniëlle Derkse is vestigingsdirecteur bij Winford Arnhem. “Wij geloven dat het onderwijs beter kan en dat het onderwijs ook beter moet omdat de eisen aan het onderwijs veranderen. Hoe meer aandacht er is voor de individuele ontwikkeling van een kind, hoe groter de kans op succes. Succes heeft daarbij niet uitsluitend te maken met intellect, maar ook met zelfvertrouwen, motivatie, structuur en concentratie. Een gemiddeld kind bestaat in onze ogen niet, gemiddeld onderwijs al helemaal niet. Onze vier pijlers zijn dan ook: aandacht, kleinschaligheid, heldere structuren en zelfvertrouwen.”

Bij Winford krijgt iedere leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft. “Onze docenten en begeleiders zijn betrokken en door onze maatwerkaanpak is er alle ruimte voor een persoonlijke en warme aanpak. Wij dagen de leerlingen uit, spreken ze aan op hun sterke kanten, sturen ze en geven ze alle benodigde vaardigheden en kennis mee. Winford biedt veel structuur en hulp bij het plannen en organiseren, met als doel de zelfstandigheid van de leerlingen te bevorderen. We besteden veel aandacht aan studievaardigheden en leren leren. Zo zorgen we ervoor dat leerlingen leren volgens een heldere structuur en ontdekken ze welke manier van leren het beste bij hen past. Hierdoor zijn onze leerlingen goed op de toekomst voorbereid.”

Elitair? Nee!

Daniëlle Derkse is bekend met het feit dat veel mensen particulier onderwijs als elitair zien, maar herkent zich daar niet in. Integendeel. “Wij hebben diverse groepen leerlingen die vanuit verschillende achtergronden voor ons onderwijs kiezen. Sommige kinderen lopen vast in de te grote klassen van het regulier onderwijs. Anderen kiezen ervoor om in verkorte tijd een diploma te halen.” Er zit een stijgende lijn in de interesse voor particulier onderwijs, merkt Daniëlle Derkse. “Tijdens de pandemie - toen alle scholen op slot moesten - hebben veel ouders van dichtbij meegemaakt hoe het reguliere onderwijs in elkaar steekt. Door onder andere het lerarentekort merken we dat er steeds grotere klassen op het regulier onderwijs ontstaan. Leerkrachten en docenten doen hun best maar kunnen, door de manier waarop het onderwijs zich nu ontwikkelt, onvoldoende aandacht geven aan elke leerling. Veel leerlingen komen daardoor niet voldoende aan hun trekken. Op Winford zijn de klassen klein en is die aandacht er wel.”

“Ouders merken dat hun kind niet lekker in hun vel zit en zoeken een oplossing. Een oplossing die wij hun kunnen bieden. We hebben een zorgvuldig toelatingsbeleid: met ieder kind en zijn ouders hebben we een persoonlijk kennismakingsgesprek. Daarin kijken wij naar de leerling, de motivatie en ambities. We doen ons best, maar toveren is er uiteraard niet bij. De ambities moeten wel realistisch zijn. Onze adviezen zijn dan ook eerlijk en transparant. Belangrijk is dat het uiteindelijk in de driehoek leerling, ouders en wij als school goed past.”

Winford particulier onderwijs voor: basisonderwijs, vmbo, havo en vwo. Winford Arnhem is gevestigd aan de Izaak Evertslaan in Arnhem, met als voortuin het Sonsbeekpark.

Net als reguliere onderwijsinstellingen wordt ook Winford van tijd tot tijd getoetst door de Inspectie van het Onderwijs. De uiteindelijke diploma’s zijn gelijk aan die in het regulier onderwijs.

Open dag:
Zaterdag 15 januari 2022
10.00 – 15.00 uur
Inloopdag:
Vrijdag 11 februari 2022
10.00 – 16.00 uur

Winford Arnhem, Particulier Onderwijs

Izaak Evertslaan 1
6814 JH Arnhem
Telefoon 026 – 744 00 59
www.winford.nl

Tekst: Mathilde Lentjes // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.