Winford particulier onderwijs: ‘De kracht van aandacht’

11 december 2020 13:00

Winford particulier onderwijs: ‘De kracht van aandacht’

Steeds meer ouders en hun kinderen kiezen voor particulier onderwijs. Ondanks dat heeft het nog altijd een beetje een elitair imago. Daniëlle Derkse, vestigingsdirecteur van Winford Arnhem: “Kom eens bij ons op school kijken hoe het er aan toe gaat, zeg ik altijd. Dan kun je het met eigen ogen zien, horen en ervaren. Wij hebben diverse groepen leerlingen die vanuit uiteenlopende achtergronden voor ons onderwijs kiezen. Sommigen lopen vast in de grote klassen in het reguliere onderwijs, anderen kiezen ervoor om in een verkorte tijd een diploma halen. En alles wat er tussenin zit. En daar is helemaal niets elitairs aan.”

AANDACHT

Winford biedt basis- en voortgezet onderwijs. Aandacht is de belangrijkste pijler. “Elke leerling krijgt bij ons persoonlijke aandacht: er is continu oog en oor voor de ontwikkeling van de individuele kwaliteiten en mogelijkheden. We zien wie ze zijn. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘De kracht van aandacht’. Hoe wij te werk gaan? Om te beginnen zijn onze klassen klein met een gemiddelde van 8 leerlingen. Dat zorgt voor rust en overzichtelijkheid en verbetert de concentratie. Onze school in zijn geheel is ook klein, een bijna huiselijke omgeving. Doordat de docenten de leerlingen stuk voor stuk kennen, kunnen zij hun op de persoon gerichte aandacht geven. Ieder kind is anders en heeft zijn of haar eigen aandachtspunten, niet alleen qua leerontwikkeling, maar ook op het sociaal- emotionele vlak. De persoonlijke aandacht leidt tot meer enthousiasme bij de leerlingen en dat komt de resultaten en de schoolbeleving ten goede.”

HELDERE STRUCTUREN

“Wij werken met heldere structuren: een 5-gelijke-dagenrooster. Voor het basisonderwijs is dat een ochtendrooster waarin aandacht is voor onder andere rekenen en spellen en een middagrooster met ruimte voor de meer ‘doe-dingen’. De opbouw is herkenbaar en overzichtelijk, de leerlingen weten waar ze aan toe zijn en ook dat verhoogt de concentratie. Hetzelfde geldt voor de middelbare scholieren. Zij krijgen na de lessen ook huiswerkbegeleiding zodat ze voor die dag ook echt klaar zijn voor school als ze naar huis gaan. Dat vinden niet alleen zij, maar ook de ouders prettig. Zij hoeven hun kind niet aan te sporen om aan het huiswerk te gaan. Vrij is dan ook vrij.”

TRANSPARANT

Winford heeft een zorgvuldig toelatingsbeleid. “Met ieder kind en zijn ouders hebben wij een kennismakingsgesprek. Daarin kijken wij naar de leerling, de motivatie en ambities. We doen ons best, kunnen veel, maar toveren is er niet bij. Niet ieder kind is geschikt voor particulier onderwijs. De zichtbaarheid past niet bij iedereen. Bovendien moeten de ambities wel te realiseren zijn. Onze adviezen zijn dan ook eerlijk en transparant. Belangrijk is dat het uiteindelijk in de driehoek leerling, ouders en wij als school goed past.”

NIEUWE LOCATIE

Winford Arnhem is tot en met de kerstvakantie gevestigd aan het Willemsplein. “We zijn druk bezig met verhuizen naar de Izaäk Evertslaan in Arnhem. We groeien uit onze jas in ons huidige pand en kijken ernaar uit om met onze leerlingen verder te werken en te genieten van de prachtige groene omgeving van onze toekomstige voortuin, het Sonsbeekpark.” «

WINFORD PARTICULIER ONDERWIJS

www.winford.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.