Wie is de beste Fietswerkgever van Nederland?

7 september 2023 09:19

Wie is de beste Fietswerkgever van Nederland?

‘And the award goes to….’ Voor haar jaarlijkse awardcampagne gaat Zo Werkt Het dit jaar op zoek naar organisaties die hun medewerkers in het zadel helpen. Op 21 november 2023 reikt het landelijke mobiliteitsplatform de felbegeerde award uit aan werkgevers die uitblinken in slimme en duurzame mobiliteit. Nomineren voor de beste Fietswerkgever van Nederland kan tot 23 oktober.

Duwtje in de rug voor fietsers

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Toch komen één op de twee forenzen nog steeds met de auto naar hun werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. Werkgevers die fietsen naar het werk zo makkelijk, leuk en aantrekkelijk mogelijk maken, krijgen hun medewerker daarentegen wél op de fiets. Denk aan het bieden van goede faciliteiten zoals een fijne fietsenstalling en aantrekkelijke financiële regelingen. Maar ook het motiveren van medewerkers door bijvoorbeeld mee te doen aan fietsacties of managers die het goede fietsvoorbeeld geven.

Zo Werkt Het Award 2023

Als blijk van waardering en als inspiratie voor andere werkgevers zet Zo Werkt Het deze organisaties graag in het zonnetje. Na succesvolle eerdere edities - waarbij Harrier, Bconnect, Hanzestrohm en Menzis vorig jaar als winnaars uit de bus kwamen na duizenden inzendingen – roept het platform dit keer op om organisaties te nomineren voor de beste Fietswerkgever van Nederland.

De inzendingen zullen beoordeeld worden door een onafhankelijk jury waarin onder andere de Fietsersbond en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat plaats zullen nemen. De award wordt uitgereikt in drie categorieën, zo maken zowel kleinere bedrijven als multinationals kans op de eervolle titel van de beste Fietswerkgever van Nederland.

De aangesloten regionale mobiliteitsnetwerken maken op 7 november de regionale winnaars bekend. Deze winnaars maken kans op de landelijke titel bij de digitale uitreiking op 21 november. De medewerker die de winnende nominatie heeft ingezonden maakt kans op een LEKKER e-bike t.w.v. €3258,-!

Meedoen is heel gemakkelijk! Ga naar www.zowerkthet.nl/award-2023 en nomineer jouw organisatie.

www.zowerkthet.nl

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken en is mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden. De regionale netwerken helpen de werkgevers in hun regio al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen. Door samen te werken op landelijk niveau bereiken we nog meer werkgevers.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.