Wereldwijd specialist in veiligheidstrainingen

12 februari 2020 13:37

Wereldwijd specialist in veiligheidstrainingen

RelyOn Nutec (het voormalige Falck Safety Services) is uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in veiligheids- en overlevingstrainingen. Ze variëren van het ondersteunen van mensen bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden tot en met het organiseren van crisismanagementtrainingen voor multinationals. De global footprint is één van de belangrijkste elementen voor haar klanten. RelyOn Nutec heeft een enorm internationaal netwerk van trainingscentra. Die globalisering kwam ook treffend tot uiting in de toespraken bij de viering van het eerste lustrum in het state-of-the-art opleidingscentrum van RelyOn Nutec in blue energy port Oostende.

RelyOn Nutec beschikt inmiddels over 37 trainingscentra in 22 landen. In Nederland is de vestiging in Rotterdam sterk gericht op de hoog risico industrie, publieke brandweren en de maritieme sector, de vestiging in Amsterdam op de offshore wind. RelyOn Nutec zet extra in op de nieuwste digitale ontwikkelingen op het gebied van veiligheids- en overlevingstrainingen. ,,Zo willen we nog sneller inspelen op de noden van onze klanten wereldwijd”, aldus Peter Van Cauwenberghe, managing director Central Europe van RelyOn Nutec.

Peter Van Cauwenberghe, managing director Central Europe van RelyOn Nutec.

Praktijkgericht

De onderneming verzorgt al ruim een halve eeuw over heel de wereld veiligheids- en overlevingstrainingen voor de olie & gas, maritieme, industriële en publieke sector. Bovendien is de offshore wind een enorme groeimarkt. RelyOn Nutec traint op herkenbare situaties, uit het leven gegrepen. Via simulatoren worden mensen geconfronteerd met noodsituaties. In de eigen zwembaden worden bijvoorbeeld golven, hevige regenval, donder, bliksem en duisternis nagebootst. Ook geavanceerde brandbestrijdingsfaciliteiten en simulatoren voor het ontsnappen uit een helikopter onder water, worden ingezet om situaties na te bootsen. Naast ‘compliancy’ bewaakt RelyOn Nutec vooral de ‘competentie’ van de mensen. ,,Een certificering is een momentopname, te vergelijken met een foto. ‘Competentie’ is echter een eeuwig durend proces. Wij merken dat veel bedrijven wel compliant zijn, maar worstelen met de competenties. Het op peil houden van de vaardigheden van de medewerkers is echter het allerbelangrijkste”, onderstreept Van Cauwenberghe.

www.relyonnutec.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.