Wees voorzichtig met je telefoon in deze moeilijke tijden

19 maart 2020 11:14

Wees voorzichtig met je telefoon in deze moeilijke tijden

Natuurlijk zijn we allemaal een beetje uit het veld geslagen door alles wat er gebeurt rondom COVID-19, het coronavirus. Toch hebben we gezamenlijk de verantwoordelijkheid om er niet alleen voor te zorgen dat kwetsbare mensen buiten schot blijven, maar ook om de economie zoveel mogelijk draaiende te houden. Dat betekent voor velen dat thuis werken de realiteit van het moment is. Om dat werkbaar te maken, is het belangrijk dat we op afstand met elkaar moeten kunnen blijven communiceren om een en ander toch zo normaal mogelijk te laten verlopen. Dat is alle reden om de komende tijd zuinig te zijn op je telefoon, want naar de winkel gaan voor een snelle reparatie is voorlopig even geen vanzelfsprekendheid meer.

Draadloos opladen

Heb je de mogelijkheid om jouw telefoon draadloos op te laden, maak hier dan zoveel mogelijk gebruik van om de USB-poort van je telefoon zoveel mogelijk onberoerd te laten. Komt het moment immers dat deze door gebruik beschadigd raakt, dan kun je in de situatie komen dat hem via die poort niet meer kunt opladen én geen bestanden meer met een USB-kabel over kunt zetten. Natuurlijk is er nog geen man overboord wanneer je thuis je telefoon dan draadloos kan opladen, maar stel je hebt hem onderweg in de auto nodig om te navigeren omdat je tóch ergens heen moet, dan red je het niet de hele dag op een volle batterij die je niet in de auto kunt bijladen.

Hoesje om scherm en behuizing te beschermen

Helaas zijn smartphones ook erg gevoelig voor valschade. We laten allemaal wel eens onze telefoon vallen. Om te voorkomen dat voornamelijk je scherm en het glasplaatje bij je cameralenzen barsten, is het verstandig om een hoesje om je telefoon te hebben. Vooral een bookcase hoesje dat zowel je scherm als de zijkanten en achterzijde van je telefoon beschermt, is een aanrader. Je telefoon valt namelijk als hij valt echt niet altijd op een geheel vlakke ondergrond. Ieder klein steentje of object is een garantie op schade als je je smartphone onbeschermd laat. Om helemaal het zeker voor het onzekere te nemen, is het raadzaam om naast een hoesje ook een glazen screenprotector aan te brengen op je scherm. Deze kan de eerste klap opvangen.

iPhone 8 hoesje

Natuurlijk heeft ieder toestel weer een ander hoesje nodig. Bestel dus niet in allerijl een willekeurig hoesje, want de kans dat je telefoon er niet goed in past of dat het hoesje juist veel te ruim is, is groot. Heb je een iPhone 8, bestel dan ook een iPhone 8 hoesje. Voor een ruime keuze aan hoesjes kun je terecht bij een speciaalzaak als Hoesjes Outlet, waar je veilig online kunt bestellen zonder naar een winkel te hoeven en je gezondheid en die van anderen zo in de waagschaal te leggen.

Hotspot

Stel, je internetverbinding thuis heeft om welke reden dan ook een dip, dan wil je toch kunnen blijven mailen met je klanten of leveranciers. Met een werkende smartphone heb je dan altijd nog een apparaat met een 4G-verbinding achter de hand. Je kunt deze zelfs nog inzetten als hotspot, om zo alsnog wifi te hebben op je laptop zodat je je werkzaamheden normaal kunt voortzetten. Om deze reden is het juist in deze tijd waarin diensten niet meer vanzelfsprekend up and running zijn belangrijk om je smartphone te koesteren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.