Wat is de toegevoegde waarde van omgeschoold personeel?

20 juli 2021 11:16

Wat is de toegevoegde waarde van omgeschoold personeel?

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar kansen om je organisatie verder te ontwikkelen. Processen worden geoptimaliseerd, de dienstverlening wordt uitgebreid en ook het personeelsbestand laat je groeien om klanten sneller van dienst te kunnen zijn. Dat laatste is tegenwoordig niet eenvoudig. De vraag naar geschoold personeel is zeer groot, daar waar het aanbod beperkt is. Om toch aan de juiste arbeidskrachten te komen, kan het omscholen van nieuw of bestaand personeel een goede optie zijn. Kijk alvast eens naar de verschillende opleidingen bij NCOI of bijvoorbeeld NTI. Het zijn opleidingsinstituten met een breed scala aan opleidingen op verschillende onderwijsniveaus.

Bestaand personeel omscholen bij optimalisatie processen

Het volgen van een opleiding bij de NCOI Groep kan interessant zijn voor bestaand personeel. Bij de optimalisatie van processen binnen de organisatie worden sommige onderdelen voortaan mogelijk uitgevoerd door computers. Het maakt dat arbeidskrachten minder hard nodig zijn. Door deze arbeidskrachten een opleiding te laten volgen, zijn ze breder inzetbaar. Zo komen ze op andere plekken binnen de organisatie alsnog van pas. Het voordeel van het behoud van deze medewerkers is dat ze de organisatie al goed kennen en ervaring hebben. Hen omscholen is doorgaans slimmer dan het aantrekken van nieuw personeel.

Nieuw personeel aantrekken en omscholen

Wanneer het lastig is om geschikt personeel te vinden voor de openstaande vacatures, kun je het over een andere boeg gooien als ondernemer. Neem personeel aan met ervaring, maar zonder de juiste achtergrondkennis. Door dit nieuwe personeel direct om te scholen, heb je straks een ervaren arbeidskracht met hele recente kennis over relevante onderwerpen. Deze kennis kan het nieuwe personeel overdragen op het bestaande personeel. Zo blijf je groeien als organisatie! Het blijkt vaak een behoorlijke uitdaging te zijn om je personeel op de hoogte te houden van de laatste trends en ontwikkelingen binnen een bepaald vakgebied.

Kennis uit andere sectoren gebruiken

Niet alleen zorgt het omscholen van nieuw personeel met een andere achtergrond dat het personeel straks op de hoogte is van de laatste trends binnen je vakgebied. Ook komt de ervaring van het omgeschoolde personeel binnen andere sectoren van pas, wanneer je aan de slag gaat met het optimaliseren van processen. Wellicht pakt men bepaalde processen in andere branches op een hele andere, maar efficiëntere manier aan. De kennis die je nieuwe werknemers hierover hebben, komt goed van pas en kan je inspireren voor de werkwijze binnen je eigen organisatie.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.