Waarom zou jij overstappen naar de cloud?

9 november 2018 14:32

Waarom zou jij overstappen naar de cloud?

Iedereen is wel bekend met het werken in de cloud. De meeste werknemers gebruiken oplossingen zoals Dropbox, Onedrive of WeTransfer om bestanden te delen. Soms zelfs allemaal tegelijk. Doordat iedere werknemer zijn eigen oplossing kiest verlies je al snel de controle over je bestanden. Wat kan jij hiertegen doen en waarom is het verstandig om volledig over te stappen naar één cloudoplossing?

Makkelijk en veilig bestanden delen

Wanneer je volledig overstapt naar de cloud werkt iedere werknemer in een centrale online omgeving. Hierdoor kan je eenvoudig bestanden uitwisselen met je collega’s. Past de een iets aan, dan ziet de ander dat direct op zijn computer. Scheelt een hoop heen en weer mailen of het gebruik van (soms onveilige) alternatieven.

Hetzelfde geldt voor het delen van bestanden buiten het bedrijf. Zonder het gebruik van een centrale omgeving, waarmee werknemers bestanden op een gecontroleerde manier kunnen delen, kan het gebeuren dat belangrijke gegevens niet op de juiste plek belanden. Sinds het intreden van de AVG op 25 mei kan dit leiden tot hoge boetes.

De cloud biedt verschillende mogelijkheden om bestanden veilig te delen. Deel door middel van een versleutelde link of maak voor de ontvanger een gastgebruiker. Deze gebruiker krijgt vervolgens automatisch toegang tot de gewenste bestanden. Heeft de ontvanger na een tijdje niets meer aan die bestanden? Maak dan de toegang eenvoudig ongedaan.

Bestanden altijd bij de hand

Wanneer je in de cloud werkt verbetert dat niet alleen het delen, maar ook hoe je als werknemer toegang hebt tot de bestanden. De meeste cloudoplossingen bieden de mogelijkheid om bestanden te laten synchroniseren met populaire apparaten zoals Windows, Mac, Android en iOS. Zo kan je altijd en overal je bestanden bekijken en aanpassen.

Versiebeheer beschermt je tegen ransomware-aanvallen

Om bestanden te herstellen maakt de cloud gebruik van versiebeheer. Op het eerste gezicht niet de eerste functie waar je aan zou denken, maar wel een die je een hoop verloren tijd en dus geldt kan besparen.

Heb je per ongeluk een bestand verwijderd of heeft een collega over jouw versie heen gesaved? Door middel van versiebeheer kan je altijd de juiste versie terugvinden en herstellen. Diezelfde versies zorgen ervoor dat je bent beschermd tegen ransomware-aanvallen en is het betalen van losgeld niet meer nodig om je bestanden terug te krijgen. Het bijhouden en bewaren van oudere versies is dus belangrijker dan je denkt.

Persoonlijk hulp bij vragen en problemen

De laatste, maar zeker niet het minst belangrijk, is het krijgen van persoonlijk hulp bij vragen. De technologie gaat hard en dat is ook terug te zien in alle mogelijkheden in de cloud. Niet iedereen is een computerexpert en daarom is het fijn als je direct wordt geholpen bij vragen of problemen.

Vooral op momenten waarop je sterk afhankelijk bent van de cloud wil je bij problemen niet te lang hoeven wachten op hulp. Zoek daarom uit wat je moet doen als je vragen hebt. Moet je bijvoorbeeld eerst een ticket aanmaken en beland je in de grote bak? Of kan je meteen geholpen worden door de supportafdeling te bellen? Kies daarom voor een cloud waarbij de support inclusief is en er meerdere mogelijkheden zijn om contact op te nemen.

Wens je meer informatie over het werken in de cloud? Bij vBoxx bieden ze een Nederlandse en veilige cloudoplossing aan. Met hun persoonlijke aanpak helpen ze je graag verder en zorgen ze voor een goede overstap naar de cloud. vBoxx biedt een gratis proefperiode aan en het is aan te raden om gebruik te maken van een kosteloze online demonstratie door hun cloudomgeving.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.