Waarom je sporten binnen jouw bedrijf moet stimuleren

22 juni 2022 08:54

Waarom je sporten binnen jouw bedrijf moet stimuleren

Tegenwoordig houden we ons veel bezig met het aanmeten van een gezonde levensstijl. Denk aan gezondere eetpatronen, mindfulness en meer sporten. Hierdoor gaan we ons beter en fitter voelen en dit zorgt er weer indirect voor dat we vrolijk naar ons werk gaan. Dit is ook een van de redenen waarom je als werkgever sporten zo aantrekkelijk mogelijk moet maken voor je werknemers. Maar er zijn nog veel meer redenen om sporten te stimuleren binnen jouw bedrijf.

Betere werksfeer

Wanneer je werknemers meer sporten, zullen ze minder stress ervaren en met een goedgezind humeur naar hun werk komen. Dit stralen zij vervolgens ook uit naar collega’s. Op deze manier zullen je werknemers ook sneller een positief gesprek met elkaar aanknopen. Waarschijnlijk heb je zelf wel al eens gemerkt dat je sneller een kort lontje hebt wanneer je gestrest bent. Je bent dan eerder kortaf en hebt minder zin om je collega’s ergens bij te helpen, terwijl je dat normaal maar al te graag doet. En dat is natuurlijk funest voor de band met je collega’s. We snappen dat je niet altijd zin hebt om je sportschoenen of sport-bh push-up aan te trekken en de gym in te gaan, maar het is de moeite meer dan waard. Spoor je werknemers aan om mee te gaan, en zo zorgen jullie samen indirect voor een betere sfeer op de werkvloer.

Hogere productiviteit

Wanneer werknemers doorgaans veel aan sport doen en gezond eten, zullen ze minder ziekteverlof opnemen. Bovendien helpt sporten om de gedachten van je werknemers af en toe even te verzetten, waardoor zij op het werk weer meer geconcentreerd kunnen zijn en meer werk kunnen verrichten. Zo kun je als werkgever meer klussen aannemen en dus meer geld verdienen!

Steuntje in de rug voor een gezonde levensstijl van je werknemers

Het is niet voor iedere werknemer even makkelijk om een gezonde levensstijl te creëren. Sommige hebben het financieel niet breed, waardoor een abonnement voor een sportclub er niet in zit. Als je als werkgever aanbiedt om een deel van de abonnementskosten te betalen, dan verlaag je de drempel om een abonnement af te sluiten. Wanneer je als bedrijf laat merken dat je gezondheid hoog in het vaandel hebt staan, zijn werknemers eerder geneigd om aan hun eigen gezondheid te werken. Denk hierbij overigens niet alleen aan elke dag sporten met een sport bh push up, maar ook aan gezond eten en gezonde werkzaamheden.

Leuke activiteit

We noemden hierboven al dat je als werkgever sport kunt stimuleren door mee te betalen aan sportschoolabonnementen. Maar, dit is niet de enige manier waarop je je team kunt stimuleren om sportief te zijn. Organiseer bijvoorbeeld dagelijks een pauzewandeling van een kwartiertje tot een uur. Je kunt ook een ruimte inrichten waar werknemers aan sport kunnen doen. Wil je het teamgevoel bevorderen? Dan is het ook leuk om samen deel te nemen aan een sportactiviteit of iets sportiefs te doen tijdens een teamuitje.

Versterkt het saamhorigheidsgevoel

Hoewel sporten een soort competitiedrang aanwakkert, zorgt het er ook juist voor dat het saamhorigheidsgevoel binnen je team kan toenemen. Dit kan bijvoorbeeld heel goed door het samen deelnemen aan een sportwedstrijd. Als je samen naar iets toe werkt, motiveer je elkaar en leer je elkaar beter kennen. Niets is toch leuker dan het team van de concurrent verslaan tijdens een hardloopwedstrijd?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.