Waarom je nu moet beginnen met beleggen!

15 maart 2023 13:26

Waarom je nu moet beginnen met beleggen!

Steeds meer mensen, waaronder ook ondernemers, beginnen het nut in te zien van beleggen. Door te gaan beleggen kun jij op de lange termijn jouw geld meer waard laten worden. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, dus waar wacht je nog op? Ook jij kunt als ondernemer starten met beleggen voor een extra zakcentje in de toekomst. Waarom en hoe je dat zou moeten doen, vertellen we je hieronder.

Beleggen: wat is dat?

Heb je nog nooit van beleggen gehoord, of heb je je er nog nooit in verdiept? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat beleggen überhaupt inhoudt. Beleggen is een vorm van een investering om in de toekomst een positief rendement te behalen. Je kunt beleggen in meerdere vormen. Zo kun je beleggen in aandelen, maar bijvoorbeeld ook in goud of in vastgoed. Het doel van beleggen is altijd hetzelfde: je wil dat jouw vermogen groter wordt. Wil jij meteen starten met beleggen? Begin hier met beleggen!

De populariteit van beleggen

Beleggen kan al jarenlang. Toch lijkt het alsof de populariteit van beleggen met de dag groter wordt. Je zult je dan ook vast afvragen waar deze populariteit ineens vandaan lijkt te komen. Dat heeft deels te maken met de toegankelijkheid van het beleggen. Zo bestaan er talloze apps waar je kunt gaan beleggen: je hoeft simpelweg een app van een broker te downloaden, geld op je account te storten en een interessante optie op te zoeken waarin je kunt beleggen. Zo simpel is dat!

Bovendien kiezen steeds meer mensen ervoor om het sparen achterwege te laten en in plaats daarvan te kiezen voor beleggen. Dat komt omdat de rentes voor het sparen op het moment van schrijven relatief laag zijn en je hier dus niet heel veel geld uit kunt halen. Bij beleggen is het zo dat je op de lange termijn een veel beter rendement kunt behalen, wat betekent dat je hier dus veel meer geld uit kunt halen dan sparen.

Wanneer moet je starten met beleggen?

Het juiste moment om te beginnen met beleggen? Nu! Hoe langer je belegt, hoe meer kans er bestaat dat je een positief rendement behaalt. Je kunt namelijk weer gaan beleggen met de winst die je maakt waardoor je portefeuille groter wordt, zonder zelf bij te moeten storten. Het is belangrijk om dan ook een doel voor de lange termijn voor ogen te hebben. 

Dat kunnen natuurlijk doelen zijn vanuit jouw onderneming – zoals investeringen kunnen doen of om een zakcentje achter de hand te hebben, maar je kunt ook privé gaan beleggen. Houd in dat geval rekening met de verschillen tussen beleggen vanuit de onderneming of vanuit jezelf, zoals het belastingvoordeel. Wanneer je privé gaat beleggen kun je denken aan doelen als het betalen van de studie voor jouw kind of een verbouwing voor in de toekomst. Met zo’n doel voor ogen is het eenvoudiger voor jezelf om voet bij stuk te houden en bijvoorbeeld het geld niet uit je beleggingen te halen wanneer de beurs in een dipje verkeert. 

Houd rekening met de risico’s

Over het dipje gesproken: beleggen is natuurlijk niet zonder risico’s. Het risico bestaat dat jouw geld namelijk minder waard, bijvoorbeeld wanneer de beurs daalt. Natuurlijk kun je het risico wel verkleinen, door bijvoorbeeld in meerdere producten te beleggen en je niet te focussen op één aandeel. Als het slecht gaat met het bedrijf waarin jij al jouw geld hebt zitten, kan het zijn dat je een groot deel van jouw geld verliest. Wanneer je verspreid belegt voorkom je dit risico.

Kies een geschikte broker

Wanneer je wil starten met beleggen, is het belangrijk om een geschikte broker te vinden. Een broker biedt een platform aan waarmee je kunt beleggen, in aandelen van Shell of Tesla bijvoorbeeld. Het is goed om je te verdiepen in de verschillende soorten brokers. Zo is de ene broker voornamelijk gericht op CFD’s, terwijl de ander juist vooral aandelen aanbiedt. Bovendien kun je ook vergelijken op basis van gebruiksgemak, klantvriendelijkheid en het aanbod. Vergelijk alle brokers in Nederland en start vandaag nog met beleggen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.