Waarom je als bedrijf niet zonder een laadpaal kan

12 april 2022 10:10

Waarom je als bedrijf niet zonder een laadpaal kan

Met oog op een groener en zuiniger toekomst, kun je als bedrijf niet achterblijven in het gebruik van elektrische auto’s. Waarom je als bedrijf niet zonder een laadpaal kan, daarover lees je in deze blog. We behandelen wat de noodzaak is van het hebben van een laadpaal voor zakelijk gebruik en wat de voordelen zijn van een laadpaal op je bedrijventerrein. Er zijn genoeg redenen om een laadpaal te installeren, laten we die hier behandelen.

De noodzaak van een laadpaal voor kantoren

Een laadpaal zakelijk kan een mooie investering zijn. Bedrijven die moeten investeren in elektrische voertuigen, of ze zelfs alleen maar als vervoersoptie willen aanbieden, zouden er veel baat bij hebben om er een te hebben. Bedrijven die groen willen zijn en hun milieuvriendelijke waarden willen tonen, kunnen een laadpaal bovendien zien als een kosteneffectieve manier om dit te doen. Vaak zijn de kosten van thuis opladen het kostbaarste onderdeel van het bezit van een elektrische auto. Dit zou kunnen worden verlicht als je als bedrijf een laadpaal bezit waar werknemers en bezoekers tijdens werkuren kunnen opladen.

Elektrische voertuigen zullen steeds populairder worden - ze zijn de toekomst van transport. Daarom is het belangrijk dat bedrijven investeren in een laadpaal als ze plannen hebben om te investeren in elektrische voertuigen of om elektrische voertuigen in te zetten voor hun eigen vervoer. De belangrijkste factor om te overwegen is of de laadpaal voor zakelijk of persoonlijk gebruik zal worden ingezet. Als het laatste het geval is, moeten bedrijven ook rekening houden met het type gebruiker en of een laadpaal in eigendom van het bedrijf zinvol is.

Wat zijn de voordelen van een zakelijk laadpaal?

Ondernemers worden vaak heen en weer geslingerd tussen het tevreden stellen van hun klanten en de beperkingen van hun oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De voordelen van een zakelijk laadstation wegen op tegen de nadelen. Laadpalen voor bedrijven zijn gunstig omdat ze klanten de mogelijkheid bieden om elektrisch vervoer te krijgen dat wordt aangeboden bij hun lokale bedrijven. Klanten kunnen hun auto opladen voor de tijd dat ze in uw bedrijf zijn, of tijdens een pauze van het werk. Voor een bedrijf is het beter om te investeren in een laadstation in plaats van door te gaan met het gebruik van een oudere elektrische auto. Bedrijven krijgen ook klantenloyaliteit en loyaliteitspunten voor het installeren van een laadpaal. Enkele nadelen van zakelijke laadpalen zijn de extra kosten en het gevaar van elektrisch gebruik. Bedrijfseigenaren moeten voorzichtig zijn wanneer ze besluiten een zakelijk laadstation te installeren. Ze moeten het zo laten installeren door een elektricien dat er geen kans is op brand of vonken in de buurt van de stekker van het voertuig.

Een zakelijk laadstation kan meer gemak bieden aan werknemers die met de auto of fiets naar het werk gaan. Collega's kunnen de laadpaal delen, wat tijd en geld bespaart voor beide partijen in een kantooromgeving die verspreid is over meerdere verdiepingen of gebouwen. Voor medewerkers die hun auto opladen op kantoor, kan een zakelijk laadstation meer gemak bieden bij het woon-werkverkeer. Bedrijven kunnen hun werknemers prikkels bieden om een zakelijk laadstation te gebruiken door borden te plaatsen die werknemers aanmoedigen om op het werk op te laden en kortingen te krijgen van het bedrijf of van bedrijven in de buurt.

Hoe installeer ik een laadpaal voor zakelijk gebruik?

Met deze voordelen weetje waarom je als bedrijf niet zonder laadpaal kan. Maar dan, hoe maak je er werk van en krijg je die laadpaal op jouw bedrijventerrein? Als het gaat om het kopen van een laadstation, zijn er twee opties: huren of kopen. Als je de hoge huurkosten wilt vermijden en toch van de voordelen van een laadstation wilt genieten, kun je wellicht beter op zoek gaan naar een bedrijf dat zowel leasingmogelijkheden als onderhoudsovereenkomsten aanbiedt.

Een laadpaal op het bedrijf kan jouw medewerkers helpen verbonden te blijven, hun productiviteit te verhogen en het risico op afleiding van hun mobiele telefoon te verkleinen. Ook is het belangrijk om een goed idee te hebben van wat voor soort stations je nodig hebt voor je bedrijf.

Bij het laten installeren van een zakelijke laadpaal, kun je diverse opties selecteren. Deze opties zijn onder andere afhankelijk van de types auto waarin jouw medewerkers en klanten rijden. Bij de keuze neem je de volgende mogelijkheden in ogenschouw:

  • draadloze of bekabelde laadpalen
  • laadpalen met meerdere USB-poorten
  • de kosten per laadpaal
  • de mogelijkheid voor meerdere gebruikers op één laadpaal
  • bijkomende kosten als verlengde garanties of ongebruikte stations

laadpaal voor bedrijven & laadpaal zakelijk

Optimaal profiteren van een laadpaal bij jouw bedrijf

Elektrische auto's zijn de toekomst van het vervoer. Deze elektrische voertuigen hebben één nadeel: ze kunnen niet onbeperkt worden gebruikt omdat ze niet altijd genoeg batterij hebben om ze van stroom te voorzien wanneer de lading opraakt. Daarom hebben we slimme laadpalen nodig om elektrische auto's gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en kostenefficiënt te maken. Hoe werken slimme laadpalen? Slim opladen is een alternatief voor het traditionele tankstation waarmee elektrische voertuigen snel kunnen opladen. Deze stations zijn strategisch geplaatst langs snelwegen en andere belangrijke paden, zodat automobilisten er gemakkelijk verbinding mee kunnen maken. Ze laden auto's ook op wanneer ze thuis of in openbare parkeergelegenheden geparkeerd staan. Als bedrijf kun je natuurlijk ook niet zonder zo’n slimme laadpaal.

Heb je al een laadpaal thuis waar je iedere avond je elektrische auto aan koppelt? Maak er dan nu werk van om ook laadpalen op de parkeerplaats van je bedrijf te plaatsen. De beschikbaarheid van laadstations wordt een essentieel onderdeel van de dagelijkse routine van bedrijven. Het is een noodzaak geworden voor de kantoorcultuur en employer branding. Je  medewerkers toegang geven tot een laadpaal kan ook worden gezien als een manier om te investeren in hun toekomstig geluk en productiviteit waar ze u dankbaar voor zullen zijn! Bij de meeste bedrijven zijn parkeer-, transit- en deelfietsopties beschikbaar voor werknemers. Bij Starbucks zijn laadstations strategisch geplaatst in de hele koffieketen en in al haar winkels. Het bedrijf biedt onbeperkte eenmalige toegang tot hun laadstation voor elektrische voertuigen in een poging om duurzame energie en transport te promoten.

Zo zie je maar dat er allerlei voordelen zijn van het hebben van een laadpaal en waarom je als bedrijf niet zonder kan. Niet alleen vanwege de logische voordelen, maar kijk ook verder naar mogelijkheden om je bedrijfsnaam neer te zetten als groen. Wanneer staan de laadpalen op jouw bedrijventerrein?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.