Waarom gun je iedereen een ergonomische bureaustoel?

21 november 2023 10:09

Waarom gun je iedereen een ergonomische bureaustoel?

Het toewijzen van ergonomische bureaustoelen aan elk personeelslid is een belangrijke investering in de gezondheid en het welzijn van werknemers. Een ergonomische stoel ondersteunt een correcte houding en helpt fysieke klachten te voorkomen die vaak geassocieerd worden met langdurig zitten. Hieronder wordt uitgelegd waarom dit essentieel is en wat de gevolgen kunnen zijn van het aannemen van een slechte houding.

  1. Ergonomische stoelen zijn ontworpen om de natuurlijke curve van de wervelkolom te ondersteunen. Dit voorkomt dat werknemers in een slappe houding zakken, wat op lange termijn kan leiden tot rugklachten.
  2. Volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of Safety Research", wordt geschat dat ongeveer 50% van de mensen die veel achter een bureau zit op enig moment in hun leven last krijgen van rugpijn. Goede ergonomische stoelen kunnen helpen dit risico te verlagen door een betere zithouding te bevorderen.
  3. Een comfortabele werknemer is een productievere werknemer. Ergonomische stoelen kunnen vermoeidheid verminderen en de concentratie verbeteren, wat leidt tot betere prestaties.

Gevolgen van een slechte houding

Langdurig zitten in een verkeerde houding kan leiden tot chronische rug- en nekklachten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is rugpijn wereldwijd de voornaamste oorzaak van arbeidsongeschiktheid.Een studie uit 2017 in het "American Journal of Epidemiology" toonde aan dat langdurig zitten, vooral in een slechte houding, het risico op musculoskeletale aandoeningen verhoogt.Onderzoek wijst uit dat werknemers met fysieke klachten vaak minder productief zijn. Dit kan leiden tot verhoogd ziekteverzuim en verminderde werkprestaties.

Het investeren in ergonomische bureaustoelen voor elk personeelslid is niet alleen een teken van zorg voor hun welzijn, maar het is ook een strategische zet om de algehele productiviteit en gezondheid binnen de organisatie te verbeteren. Door de nadruk te leggen op een correcte houding en het verminderen van fysieke klachten, kunnen organisaties een positieve werkomgeving creëren die zowel de werknemers als het bedrijf ten goede komt.

Kooptip voor ergonomische stoelen

Het kiezen voor ergonomische bureaustoelen van Ivono.eu biedt verschillende voordelen, zowel voor individuele werknemers als voor de organisatie als geheel:

  1. Ivono's ergonomische stoelen zijn ontworpen met maximale aanpasbaarheid en flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat de stoelen kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van elke gebruiker, wat bijdraagt aan een betere zithouding en comfort gedurende de werkdag​​.
  2. De stoelen voldoen aan de NEN-EN 1335 norm, een Europese ergonomische richtlijn die eisen stelt aan de afmetingen en aanpasbaarheid van kantoorstoelen. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor ongeveer 85% tot 95% van de gebruikers in termen van afmetingen, wat een breed scala aan werknemers comfortabel ondersteunt​​.
  3. De stoelen hebben essentiële verstelmogelijkheden zoals zitdiepte, zithoogte, verstelbare armleuningen en aanpasbaarheid van de rugleuning. Deze functies zijn cruciaal om een ergonomisch verantwoorde zithouding te waarborgen en om rug- en nekklachten te voorkomen​​.

Bezoek Ivono.eu pm ergonomische stoelen aan te schaffen. Hiermee investeert men in het welzijn en comfort van werknemers, wat kan leiden tot een verhoogde productiviteit en een vermindering van gezondheidsklachten gerelateerd aan een slechte zithouding.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.