Waarom gezond eten juist voor kantoormedewerkers extra belangrijk is

22 juni 2022 09:53

Waarom gezond eten juist voor kantoormedewerkers extra belangrijk is

Gezonde voeding is voor ieder mens erg belangrijk. Het geeft ons energie en zorgt ervoor dat we ons goed voelen. We hebben gezonde voeding nodig om vitamines uit te halen. Zo kan ons lichaam optimaal zijn werk doen. Zeker als je veel beweegt of zelfs sport heb je veel gezonde voeding nodig. Maar ook juist voor kantoormedewerkers is gezonde voeding extra belangrijk.

Waarom gezonde voeding?

Je lichaam haalt bouwstoffen uit eten en drinken. Dit eten en drinken bevat veel voedingsstoffen zoals vitamines. Deze voedingsstoffen heb je nodig om bijvoorbeeld te groeien. Deze voedingsstoffen zorgen er ook voor dat bepaalde ziektes worden voorkomen, denk bijvoorbeeld aan diabetes. Gezonde voeding is dus belangrijk voor je lichaam. Gezonde voeding zorgt er ook voor dat je op een gezond gewicht blijft. Dit is meteen een reden waarom gezonde voeding extra belangrijk is voor kantoormedewerkers.

Gezonde voeding voor kantoormedewerkers

Als kantoormedewerker zit je het grootste deel van je dag op een stoel. Veel beweging zit er dus niet in. Je zou daarom denken dat je niet veel hoeft te eten. Dat is in zekere zin ook wel zo. Omdat je minder energie verbruikt heb je ook minder energie nodig. Toch kan dit een valkuil zijn. Kantoormedewerkers hebben echter snel de neiging om tijdens het werk een paar snacks te eten. Dat is op zich geen probleem, maar wel als je weinig beweegt. Hierdoor kom je sneller aan. Gezonde voeding zorgt ervoor dat kantoormedewerkers niet te snel bijkomen in gewicht. Het is ook belangrijk dat je als kantoormedewerker genoeg drinkt. Als je stil zit kun je snel een hongergevoel krijgen of misschien gaan eten uit verveling. Drinken speelt hier ook een grote rol in. Als je genoeg drinkt voelt je maag minder snel vol. Hierdoor ben je minder geneigd om ongezond te eten. Zorg wel voor een gezond drankje zoals water. Ook dit valt onder gezonde voeding.

Hoe kun je hieraan bijdragen als ondernemer

Ben jij manager van een kantoor, help je kantoormedewerkers dan met gezond eten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld genoeg fruit ter beschikking te stellen. Dit fruit kan tussendoor als snack worden gegeten. Dat stilt de honger, geeft weer wat extra energie en zorgt voor de benodigde voedingsstoffen. Deel ook gratis water uit. Dit zodat kantoormedewerkers minder snel naar ongezonde drankjes grijpen zoals frisdrank. Ook is het belangrijk dat je gezond eten aanbiedt in de kantine. Probeer geen vettige snacks meer te serveren. Zorg voor gezonde meergranen broodjes met groenten en fruit als beleg. Dit geeft meer energie dan vettig en suikerrijk eten. Ook kun je hierdoor minder snel aankomen. Zorg dat er ook regelmatig wordt veranderd van menu. Het is belangrijk om zo veel mogelijk verschillende producten te eten. Hierdoor krijg je zo veel mogelijk voedingsmiddelen binnen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.