Waarom een Preventief Gezondheidsonderzoek en Periodiek Medisch Onderzoek essentieel zijn voor organisaties

29 februari 2024 14:42

Waarom een Preventief Gezondheidsonderzoek en Periodiek Medisch Onderzoek essentieel zijn voor organisaties

Het is tegenwoordig van groot belang dat bedrijven niet alleen aandacht besteden aan de productiviteit en winstgevendheid, maar ook aan de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Een manier om dit te doen is door regelmatig een Preventief Gezondheidsonderzoek (PAGO) en Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. In dit blogartikel zullen we uitleggen waarom deze onderzoeken zo belangrijk zijn en wat ze kunnen opleveren voor zowel de werknemers als de organisatie.

Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek

Het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek, ook wel bekend als PAGO, is een uitgebreid gezondheidsonderzoek dat regelmatig wordt uitgevoerd bij werknemers. Het doel van het PAGO is om vroegtijdig eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen. Door regelmatig een PAGO aan te bieden, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat hun werknemers gezond blijven en eventuele gezondheidsproblemen tijdig worden opgemerkt. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van de werknemers.

Voordelen voor werknemers

Het aanbieden van een PAGO en PMO aan werknemers heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunnen werknemers profiteren van vroegtijdige opsporing van gezondheidsproblemen. Door regelmatig een gezondheidsonderzoek te ondergaan, kunnen eventuele gezondheidsproblemen in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld, wat de kans op herstel vergroot. Daarnaast kunnen werknemers door middel van het PAGO en PMO ook advies en ondersteuning ontvangen op het gebied van gezondheid en leefstijl. Een bedrijfsarts of gezondheidscoach kan werknemers helpen bij het maken van gezonde keuzes en hen informeren over eventuele risicofactoren die van invloed kunnen zijn op hun gezondheid. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van hun gezondheid en welzijn.

Voordelen voor de organisatie

Het aanbieden van een PAGO en PMO aan werknemers heeft niet alleen voordelen voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie als geheel. Ten eerste kan het bijdragen aan een verlaging van het ziekteverzuim. Door gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, kunnen werknemers sneller herstellen en weer aan het werk gaan. Dit kan leiden tot een vermindering van het ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. Daarnaast kan het aanbieden van een PAGO en PMO aan werknemers ook bijdragen aan een positieve werksfeer en betrokkenheid. Wanneer werknemers het gevoel hebben dat hun gezondheid en welzijn belangrijk worden gevonden door de organisatie, kan dit leiden tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een hogere productiviteit en een lager verloop van werknemers.

Conclusie

Een Preventief Gezondheidsonderzoek (PAGO) en Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) zijn essentieel voor organisaties die waarde hechten aan de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Door regelmatig gezondheidsonderzoeken aan te bieden, kunnen werknemers profiteren van vroegtijdige opsporing en behandeling van gezondheidsproblemen, evenals advies en ondersteuning op het gebied van gezondheid en leefstijl. Dit kan bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim, het vergroten van de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers, en uiteindelijk een verhoogde productiviteit voor de organisatie. Het is dus van groot belang om een PAGO en PMO aan te bieden aan werknemers!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.