Waarom een kerstpakket belangrijk is

27 oktober 2020 10:55

Waarom een kerstpakket belangrijk is

Het jaar 2020 zal bekend staan als het jaar dat het coronavirus uitbrak. Het stipje op de horizon is nog niet te zien en we weten ook niet wat de toekomst ons gaat brengen. Ook voor veel ondernemers is het een onzeker en zwaar jaar. Veel bedrijven moeten bezuinigen, maar is het slim om het jaarlijks verstrekken van kerstpakketten weg te bezuinigen? Juist in deze tijd is het belangrijk dat werknemers een blijk van waardering krijgen voor hun inspanningen. Het ontbreken van een kerstpakket kan zelfs funest zijn voor hun motivatie. Bovendien hoeft een kerstpakket helemaal niet duur te zijn. Benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van kerstpakketten 2021? Lees dan verder!

Origineel kerstcadeau

Van werknemers wordt in deze tijd veel flexibiliteit verwacht. Des te belangrijker is het om een origineel kerstcadeau te geven dat alles behalve doorsnee is. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden en kerstcadeaus verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een kerstpakket te kiezen wat in de huidige tijdsgeest past. Duurzame kerstcadeaus zijn daar een goed voorbeeld van.

Maak het persoonlijk

Een budget kerstpakket is een goede oplossing om geld te besparen, maar toch een glimlach op het gezicht van je werknemers te bezorgen. Probeer ook een persoonlijke tekst toe te voegen. Zo kan een persoonlijk kaartje al heel veel goeds doen. Denk bijvoorbeeld aan een luxe kerstkaart met een handgeschreven boodschap. Het is belangrijk om te onthouden dat werknemers veel meer waarde hechten aan de blijk van waardering, dan de waarde van het kerstpakket.

Kerstpakketten met streekproducten

Steeds meer bedrijven kiezen voor kerstpakketten met streekproducten. Zo worden ook de regionale ondernemers gesteund in deze bizarre tijd. Voorbeelden van kerstpakketten met regionale producten zijn het Friese kerstpakket, Drentse kerstpakket, Groningse kerstpakket, Veluwse kerstpakket, maar ook een cranberry pakket of boeren kerstpakket.

Een digitaal kerstcadeau

De huidige situatie vraagt om de bezorging van kerstcadeaus bij de werknemers thuis. Vooral grote bedrijven kiezen regelmatig voor een digitale giftcard. Met een giftcard, ook wel digitale cadeaubon genoemd, kan de werknemer voor een bepaald bedrag shoppen bij een webwinkel naar keuze. Groot voordeel is dat de werknemer zelf iets kan uitzoeken. De kans dat je de plank misslaat, is dan wel heel klein.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.