Waarom een betrouwbare weegschaal en vakkundig onderhoud zo belangrijk is.

23 juli 2021 08:43

Waarom een betrouwbare weegschaal en vakkundig onderhoud zo belangrijk is.

Of het nu gaat om het afwegen van groente en fruit of de inhoud van een doos of pakket, het afwegen van producten is een essentieel onderdeel bij ieder bedrijf. Afwijkingen in gewicht door achterstallig onderhoud, kunt u al snel, vele honderden tot duizenden euro's per jaar kosten. Door te kiezen voor een betrouwbaar weegsysteem in combinatie met service door een erkend bedrijf zijn deze problemen verleden tijd!

De juiste weegoplossing voor in de logistiek

Een logistieke weegschaal wordt vaak gebruikt in magazijn, fabriek, distributiecentra of in de haven. Kenmerkend van dit type weegschaal is dat veiligheid en betrouwbaarheid centraal staan. Zeker in deze branche vinden handeling snel plaats en daar schuilt nu juist het gevaar. In alle vluchtigheid tien of twintig gram te veel afwegen voor een enkele verpakking is vaak niet erg, maar bereken dit eens over een langere periode. Betrouwbaar wegen blijft dan ook van essentieel belang.

Ook is de kans op schade, bijvoorbeeld door een heftruck bij het verplaatsen van pallets, altijd aanwezig. Onder andere hierdoor is het verstandig te kiezen voor een weegsysteem, welke robuust is uitgevoerd en vooral tegen een stootje bestand is. LRE Weegtechniek adviseert u hier graag in en biedt verschillende logistieke weegoplossingen: bijvoorbeeld een vloerweegschaal met aanrijdbeveiliging.

Robuuste vloerweegschalen bij LRE Weegtechniek

Een kenmerkend product voor de logistieke sector is een vloerweegschaal. Een vloerweegschaal is een weegschaal die vaak op de vloer wordt geplaatst voor het afwegen van pallets of kratten. Het scherm wordt veelal aan een statief of aan een muur of wand bevestigd. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met ieder zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo kunt u voor een opbouw model kiezen. Dit model wordt bovengronds geplaatst en is te bedienen vanuit een heftruck, pompwagen of elektrotruck. Voor de pompwagen en elektrotruck is er een oprit nodig. En wij adviseren een aanrijdbeveiliging aan te schaffen.

Vaak krijgen we van onze klanten de vraag: is een aanrijdbeveiliging echt noodzakelijk? Ja, is het advies. Op deze wijze beschermt u uw product tegen klappen en schokken van bijvoorbeeld de lepels van een heftruck. Een aanrijdbeveiliging is natuurlijk voordeliger dan de aanschaf van een geheel nieuwe vloerweegschaal, omdat deze defect is door een stoot of klap van de heftruck.

Om de weegschaal te beschermen kunt u kiezen tussen twee varianten. Een aanrijdbeveiliging vast op de vloer of een aanrijdframe. Bij beide varianten bent u ervan verzekerd dat er veilig gewogen kan worden. Een andere uitvoering van een vloerweegschaal is het inbouw model, waarbij de weegschaal geplaatst wordt in een put. De put zal voorzien worden van een put frame die de weegschaal op zijn plek houdt. Groot voordeel is dat bij het plaatsen van de pallet er geen oprit nodig is voor een pompwagen omdat de weegschaal gelijkvloers is uitgevoerd. Dit bespaart ruimte en werkt vaak erg prettiger.

De toegevoegde waarde van periodiek onderhoud

De essentie van periodiek onderhoud wordt vaak onderschat en daarin schuilt nu juist het gevaar! Een paar gram te veel of te weinig over een enkele verpakking geeft vaak nauwelijks een probleem. Maar bereken dit eens over een langere periode, waarbij honderden verpakkingen worden afgewogen. Wist u dat zonder de juiste inspectie weegschalen op den duur een afwijking in gewicht kan gaan vertonen? Voorkom dit op tijd en kies voor periodiek onderhoud door een erkend bedrijf. Zo ondersteunt LRE al honderden klanten in de Benelux met vakkundige weegschaal service. Een vast team van gecertificeerde monteurs biedt een landelijke dekking en ondersteunt klanten bij: periodiek onderhoud, reparaties, keuringen, controles en kalibraties van alle typen weegschalen.

LRE Weegtechniek, opgericht in 1986, heeft ruime ervaring in diverse weegoplossingen voor in vrijwel iedere branche. Samen met een vast team zorgen we niet er alleen voor dat u verzekerd bent van de juiste meetmiddelen, maar bieden we als gecertificeerd bedrijf ook de juiste ondersteuning op: periodiek onderhoud, inspectie, kalibratie en reparatie. Met jarenlange ervaring in de branche en klanten wereldwijd in diverse markten kunnen we u voor iedere situatie een passende, innovatieve weegoplossing aanbieden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.