Waar moet je op letten bij het sfeervol inrichten van een restaurant?

5 augustus 2022 09:45

Waar moet je op letten bij het sfeervol inrichten van een restaurant?

Het aantal startende ondernemers in Nederland blijft hoog, blijkt uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel. Sinds de coronacrisis zijn veel mensen voor zichzelf begonnen. 

Misschien herken je het wel en ben je sinds de pandemie begonnen met je eigen horecazaak. Of wellicht staat het openen van een restaurant nog op de planning. Om je een handje te helpen, lees je in dit artikel meer over hoe je een restaurant sfeervol in kunt richten.

Ga voor stijlvol servies en mooi glaswerk

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel hartstikke belangrijk: de keuze voor het servies en glaswerk waar in het restaurant gebruik van wordt gemaakt. Een restaurant kan nog zo mooi zijn, maar wanneer je niet voor stijlvol servies gaat kan de ervaring van je gasten toch net wat minder goed zijn. Er zijn verschillende shops waar je hiervoor terecht kunt. Het is echter aan te raden om eens te kijken bij een horeca groothandel non food dat gespecialiseerd is in de verkoop van dit soort producten voor je restaurant. Daar weten ze dus gegarandeerd wat modern én stijlvol is en wat het beste bij je restaurant past.

Kies voor één bepaalde stijl voor het interieur

Hoewel het best wat kan hebben om allerlei stijlen interieur door elkaar te gooien, is het toch het beste idee om voor één bepaalde stijl te gaan. Dat zorgt namelijk voor de beste sfeer en het meest nette geheel. Om de stijl van de meubels en aankleding te bepalen, is het aan te raden om te kijken naar wat voor soort restaurant je hebt. Een restaurant met oer-Hollandse maaltijden heeft een andere inrichting nodig dan een restaurant waar lekkere Spaanse tapas worden geserveerd. Waar je ook voor gaat: kies in ieder geval voor een warme en persoonlijke sfeer zodat mensen zich er direct thuisvoelen. Denk aan warme kleuren, natuurlijke materialen en comfortabele stoelen.

Maak een mooie open bar met barkrukken 

Wat ook zeker een goed idee is in je restaurant is een open bar waar mensen een drankje kunnen drinken als ze willen. Dat is niet alleen handig voor gasten die nog even moeten wachten tot er een tafeltje vrij is, maar het ziet er ook ontzettend gezellig uit in het geheel. Let er wel op dat je de bar netjes inricht en zorgt voor classy items zoals een mooie biertap, stijlvolle cocktail shakers en een fancy hangrek waar flessen alcohol en anders lekkers wordt uitgestald. Kies voor barkrukken met dezelfde kleuren, materialen en eventueel prints zoals de stoelen in het restaurant zodat het echt één geheel wordt. Het open karakter van zo'n bar zorgt voor een persoonlijk en vooral gezellige sfeer.

Design van het menu is ook belangrijk

Waar je tot slot zeker aan moet denken, is het design van de menukaart. Dat is net als het servies of de stijl van de barkrukken ook zoiets waar in het begin niet meteen aan gedacht wordt. Huur een goede designer in die van je menukaart een waar feestje kan maken. Het is hierbij belangrijk om de stijl van het restaurant terug te laten zien in het design van de menukaart. Is er in het interieur qua kleuren bijvoorbeeld veel groen en bruin te vinden? Dan is het het mooist als deze kleuren ook terugkomen in de menukaart. Kortom: deze onderdelen in je nieuwe restaurant (cocktail shakers, mooi servies, een bijpassende menukaart) lijken misschien van weinig waarde, maar zijn de basis van een sfeervol restaurant.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.