Voorwoord Gerard

29 september 2020 10:12

Voorwoord Gerard

We leven nog steeds in een rare tijd. Het Coronavirus beheerst nog dagelijks ons leven. Maar ondanks corona zie ik om mij heen veel creatieve initiatieven ontstaan, met het doel elkaar te versterken. U als ondernemer ervaart dagelijks de gevolgen van deze periode van (economische) onzekerheid. Vanuit mijn eigen ervaringen als ondernemer kan ik mij daar nog goed in verplaatsen. Een pittige tijd voor u, met risico’s en kansen.

Als gemeente hebben we ook te maken met deze onzekere tijd. Ondanks dat blijven we op koers met ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de binnenstad. We hebben in 2020 al veel prachtige projecten mogen opleveren, maar er zit nog meer aan te komen.

Successen

Begin juli is het evenementenplein voor het Stadhuis opgeleverd, de Enschedesestraat, de groene kerktuin voor de Lambertusbasiliek, maar ook de openbare inrichting rondom het stadhuis. Mooie resultaten van de ontwikkelingen in de binnenstad. Ook de sloop van het oude Mickey-pand en de aanlichting van de Lambertusbasiliek staan op de planning. En er is meer. Begin 2021 gaan we verder met de nieuwe bestrating in het centrum, en natuurlijk gaan we verder met de Lambertushofpassage. Ook het marktplein krijgt een facelift, op basis van de input van nu al honderden Hengeloërs. Met al deze ontwikkelingen wordt onze binnenstad groener, aantrekkelijker en gezelliger. Alle plannen komen voort uit onze binnenstadsvisie, die is vertaald in het Integraal Actieplan Binnenstad. Voor de geïnteresseerden na te lezen op www.hengelo.nl.

Positiviteit

De binnenstad van Hengelo bruist weer. Steeds meer. Dat heeft niet alleen te maken met de mooie fysieke aanpassingen, maar ook met de ondernemers die zich echt inzetten voor de stad, samenwerken en daardoor een positieve herinnering achterlaten bij de bezoekers. Recentelijk heeft het college van B en W ingestemd met het BIZ plan. Hierdoor komt er een mogelijke derde verlenging voor de binnenstad van Hengelo als bedrijveninvesteringszone. In 2011 was Hengelo een van de eerste gemeenten die een BIZ in de binnenstad had. Dit heeft al veel successen opgeleverd, maar heeft vooral laten zien dat samenwerken van cruciaal belang is. Voor ons als gemeente is de samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo niet weg te denken. Juist nu maken we samen het verschil.

Trots

Als wethouder ben ik enorm trots op jullie als ondernemers, vooral in deze tijd. Ik ben trots op de samenwerking in de binnenstad, maar ook op onze bedrijventerreinen. In deze nieuwsbrief van het Ondernemersbelang leest u ook alles over ons unieke bedrijventerrein Gezondheidspark. Een bedrijventerrein waar zorggerelateerde bedrijven gevestigd zijn en elkaar versterken, ook in deze lastige tijd.

gerard gerritsIk wens u allen veel gezondheid en sterkte toe in deze periode van onzekerheid. Versterk elkaar op werk gebied maar ook op persoonlijk gebied.

Gerard Gerrits

Wethouder gemeente Hengelo

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.