Voordelen van echte goede koffie op kantoor

25 november 2022 12:07

Voordelen van echte goede koffie op kantoor

Koffie is een bijzonder drankje. Het is universeel bekend. Overal ter wereld kennen ze wel een vorm van koffie. Of die koffie ook overal even lekker is? Dat laten we even in het midden. Grappig genoeg heeft koffie wel in alle landen dezelfde functie. Namelijk: verbinden, troost bieden, gezelschap. Zo ook in Nederland. Koffie hoort bij ons. De meeste mensen drinken wel minimaal één kopje per dag. Nodig om de dag te beginnen of om iemand welkom te heten. Koffie speelt dus een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Zo ook op kantoor. Maar waarom eigenlijk? Hoe belangrijk is echte goede koffie op kantoor?

Visitekaartje

Koffie en gastvrijheid gaan hand in hand. Ontvang je mensen thuis? Dan is het eerste wat je vraagt: ‘wil je koffie of thee?’ Dat gebeurt ook op kantoor. De koffie die je dan schenkt, is eigenlijk het visitekaartje van het bedrijf.

Houd er wel rekening mee dat de koffiemachine bij regelmatig gebruik ook dikwijls gereinigd moet worden. Zorg ervoor dat er een schema aanwezig is, zodat men precies weet wanneer er weer ontkalkingstabletten en/of reinigingstabletten nodig zijn. Goede koffie begint immers bij goed onderhoud van de koffiemachine. Het laatste wat je wil is dat de koffie niet lekker smaakt en zo een negatieve en bovenal onuitwisbare indruk zal maken. Er zijn speciale ontkalkingstabletten voor Jura koffiemachines verkrijgbaar.

Kies bij voorkeur voor koffiemachines waarin echte koffiebonen worden verwerkt. Op die manier is het mogelijk om de koffiebonen geheel naar wens en smaak uit te kiezen. Laat je adviseren bij deze beslissing. Zo weet je zeker dat de koffiebonen over het algemeen bij iedereen wel geliefd zijn.

Hogere productiviteit

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar manieren om de productiviteit van je bestaande werknemers te verhogen. Hoe hoger hun productiviteit is, hoe minder werk je extern uit moet besteden. Ook hoe minder groot de kans is dat je extra medewerkers in moet schakelen. Dat betekent minder kosten en beter werk.

Zelf kun je veel doen om de productiviteit te verbeteren. Bijvoorbeeld door de kantoorinrichting aan te pakken en geavanceerde apparatuur te bieden. Maar dus ook door gewoon lekkere koffie te schenken. Dit draagt bij aan een betere werksfeer. De werknemers kunnen fijn opstarten en zich af en toe trakteren op een nieuwe cafeïneboost. Hierdoor beschikken ze over meer energie en zitten ze lekkerder in hun vel. Dat zie je terug in het werk.

Betere contacten tussen collega’s

Een goede sfeer op de werkvloer is goud waard. Koffie brengt gesprekken op gang. Maakt het mogelijk dat collega’s meer met elkaar gaan praten. De koffiemachine is dé plek waar alles samen lijkt te komen. Waar mensen van verschillende afdelingen elkaar ontmoeten, tussen mond en lippen door de nodige tips uitwisselen en elkaar trakteren op een goed gesprek. Hierdoor wordt een werkdag gewoon een stuk leuker. Als medewerkers het goed met elkaar kunnen vinden, zal dat een zeer positief effect hebben op hun werk.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.